PAGATAVOŠANA:
- Gurķus aplejam ar ūdeni un atstājam uz 3 stundām.
- Sagatavojam burkas. Mazgājam un sterilizējam cepeškrāsnī – cepamajā pannā lejam ūdeni, liekam burkas un
- Vāciņus vāram ūdenī 10 minūtes.
- Burkās liekam ķiploka daiviņas, dilles, mārrutku lapas, melnos piparus, smaržīgos piparus un lauru lapas.
- Katlā lejam 2 litrus etiķa un uzsildām, bet nevāram!
- Citā katlā uzvārām ūdeni.
karsējam 15 minūtes 150 grādu temperatūrā.
- Ņemam daļu gurķu un liekam karstajā etiķī. Turam tos maksimums divas minūtes. Ja gurķīši ir mazi, tad vienu minūti. Tie kļūs mazliet dzeltenīgi. Tad tos liekam burkās.
- Litra burkā ieberam 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura.
- Pārlejam ar karsto ūdeni un aizvalcējam burkas.
- Burkas sasedzam ar segu un ļaujam lēnām atdzist.
LAI LABI GARŠO!