Virtuve ir tā vieta, kurā jo īpaši novērtējam dažādus knifiņus kā ekonomēt laiku un vietu. Mēs piedāvājam visefektīvākos un noderīgākos knifus, kas iet roku rokā ar saimniekošanu virtuvē!
- Tīras rokas
Tīras rokas ir viens no svarīgākajiem šefpavāra atribūtiem. Un, protams, izejvielas ir tik bagātas ar dažādām smaržām, ka pavāra rokas var smaržot pēc sīpoliem, zivīm un citiem produktiem. Lai nezaudētu laiku stundām ilgi mazgājt rokas vienkārši tās nomazgājiet ar zobu pastu.
2. Svaigi zaļumi
Svaigi zaļumi ir natsevarama gatavošanas sastāvdaļa, bet tie ārkārtīgi ātri piesūcas ar dažādiem ledusskapja aromātiem. Pirms likšanas ledusskapī apklājiet zaļumus ar papīra dvieli – tas absorbēs mitrumu.
3. Svaigi dārzeņi
Svaigi dārzeņi ļoti ātri sažūst, ja netiek pareizi uzglabāti. No tiem veidojas kondensāts. Tāpēc zem dārzeņiem palieciet vienu vai divus sūkļus un redzēsiet, ka tie ilgāk saglabāsies svaigi,
4. Tīra mikroviļņu krāsns
Mirkoviļņu krāsns tīrīšana ir visai ķēpīgs process, jo ēdiens un tauki pie tās sieniņām ļoti ātri piekalst. Arī te palīdzēs sūklis – piesūciniet to ar ziepjūdeni un ieliec to uz dažām minūtēm vidējas temperatūras režīmā. Ūdens no tā iztvaicēs un mīkstinās piekaltušos netīrumus.
5. Griežamais dēlītis
Šis ir viens no virtuves netīrākajiem piederumiem. Ir svarīgi dēlīti savlaicīgi mazgāt un notīrīt, jo īpaši, ja tas ir taisīts no koka. Sajauciet etiķi ar ūdeni 1:1 un nomazgājiet šajā šķidrumā.
6. Ķiploka mizošana
Ļoti vienkārš un efektīvs veids – ieleiciet ķiploka daiviņas burciņā un ar apļveida kustībām trauku kratiet. Miziņa no ķiploka atdalīsies pati.