Pagatvojiet šo brīnišķīgo ziemas ēdienu kā piedevu dažādām maltītēm!
Sastāvdaļas
- 3 kg parikas;
- 1 ķiploku galva;
- 3 sīpoli;
- sauja pētersīļu.
Marinādei
- 250 ml saulespuķu eļļas;
- 500 ml galda etiķis;
- 1 glāze cukura;
- 3 ēdamkarotes sāls.
1. Noamzgā papriku, attīra no sēklām un kātiem. Sagriež palielās sloksnēs. Ķiploku notīra un smalki sakapā. Nomazgā un sagriež zaļumus.
2. Sagatavo sterilizētas burkas un vākus.
3. Marinādes pagatavošanai ņemoet katlu un salejiet visas marinādes sastāvdaļas. Vāra tik ilgi, kamēr sāls un cukurs ir pilnībā izkusis.
4. Piparus ieber marinādē un vāra 5 minūtes. Tad pilda burkās un vienādās daļās burkām pievieno ķiplokus un zaļumus.
5. Atstājiet burkas līdz tās pilnībā atdziest un glabājiet aukstā vietā.