Ķirbis ir viena liela, forša un garšīga oga! Lūk, viens no atklājumiem – fiksā ķirbju kūka! Bez miltiem, bez sviesta, bet sanāk ļoti gardi un garšos arī tiem, kam ķirbji ne sevišķi iet pie sirds.
Sastāvdaļas
- 1kg ķirbja mīkstuma;
- 3-4 vidēji (saldi) āboli;
- 1 bundža iebiezinātā piena ar cukuru;
- 3 olas;
- 200g mannā;
- Cepamais pulveris;
- Vaniļas cukurs;
- Malts kanēlis.
Pagatavošana
Ķirbja mīkstumu sablendē kopā ar iebiezināto pienu, pievieno sarīvētus ābolus, olas, mannā, tējkaroti cepamā pulvera, nedaudz vaniļas cukura (tējkaroti, bet vadies pēc garšas), kanēli (2 tējkarotes, bet vadies pēc garšas), visu samaisa. Ņem apaļo kūku formu, ietauko un lej masu tajā. Cep 180 grādos aptuveni stundu, līdz kūka gatava!
Piebilde – kūka lieliski garšo silta kopā ar saldējumu! Taču – to var baudīt arī pilnībā atdzisušu.