Vai kādreiz esat aizdomājušies, no kā patiesībā tiek gatavoti bērnu mīļākie saldumi. Šoreiz runa iet tieši par želatīna saldumu izstrādājumiem, kuri pazīstami visā pasaulē. Šie želatīna saldumi ir neskaitāmās formās, krāsās un garšās, tos ēd bērni visā pasaulē.
Ikvienam bērnam zināms, ka populārākie želatīna saldumi ir tieši gumijas lācīši un tārpiņi, kuri parasti tiek noklāti ar kādu pulverīti un lielu slāni cukuru, lai tās garšotu vēl labāk. Vai zināt, no kā tie patiesībā ir gatavoti?
Ikvienā želatīna saldumā ir atrodams cukurs un konkrēts sīrups, bet vai Jums ir kaut mazākā nojausma, kā patiesībā tiek gatavoti šie paši saldumi un cik tie ir veselīgi?
Diez vai kādreiz to kāds vispār varētu iedomāties. Želatīns nav ne nekāds auglis, kas varētu augt kokos, vai dārzenis, kas aug no zemes. Izrādās, ka želatīns tiek iegūt no dzīvnieku kauliem, ādas un par skrimšļiem. Šis viss process norisinās, kad šie visi produkti tiek uzkarsēti līdz konkrētai temperatūrai. Tiklīdz no kautuvēm paliek pāri kauli, skrimšļi un āda, tālāk šīs daļas tiek pārvietota uz citu vietu, kur tās jau tiek pārstrādātas.