manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
PadomiReceptes

Mūžu dzīvo, mūžu mācies. 30 knifi, lai mīkla būtu izdevusies!

Autors: Oga 19/02/2019

1. Mīklai vienmēr pievienojiet kartupeļu cieti – bulicņas un pīrāgi būs gaisīgi un mīksti pat nākošanā dienā. Galvenais noteikums garšīgiem pīrāgiem – visi milti ir jāsijā, jo tad tie ir gaisīgi.

2. Jebkurai mīklai (izņemot pelmeņus, smilšu un kārtaino mīklu) pievienojiet aptuveni ēdamkaroti mannas putraimu.

3. Mīklai papildus pienam pievieno arī tasi ūdens un nedaudz etiķī dzēstu citronskābi.

4. Traukā, kurā tiek likta mīkla nedrīkst būt izliekta apakša, tad mīklai cepšanas laikā veidojas bieza garoza.

5. Jaucot rauga mīklu visiem produktiem jābūt vai nu siltiem, vai istabas temperatūrā. Auksti produkti palēlina mīklas rūgšanu.

6. Rauga mīklai produkti jāuzkarsē līdz 30 — 35ºС, jo rauga sēnīte vislabāk aktivizējas šādā temperatūrā.

7. Mīcot mīklu rokām jābūt sausām.

8. Pirms izstrādājumu liek cepeškrāsnī, tam ļauj atpūsties 15 – 20 minūtes.

9. Pīrāgus liek uz siltas pannas.

10. Mīklai labāk pievienot saldkrējuma sviestu, jo citi sviesti pasliktina mīklas struktūru.

11. Pīrāgi, kuru mīklā ir piens ir garšīgāki un aromātiskāki, kā arī garoza ir spīdīgāka.

12. Raugam jābūt svaigam ar patīkamu aromātu. Lai pārbaudītu rauga kvalitāti, pagatavojiet nelielu mīklas daļu un apkaisiet ar miltu kārtu, ja pēc 30 minūtēm mīklā nerodas plaisas, tad tā kvalitāte ir slikta.

13. Ja cukura ir par daudz, tad pīrāgi ātrāk apdeg un mīklas fermentēšanās process palēlinās.

14. Mīklas gatavošanas beigu procesā pievieno taukvielas, jo tad uzlabojās mīklas fermentēšanās process.

15. Ja nepieciešams, lai mīkla būtu maigāka un drupenāka, pievienojiet tai tikai olu dzeltenumus.

16. Mīkla, kurai augstu jāceļas ir jācep vienmērīgā temperatūrā.

17. Pīrāgu mīklu vajag izrullēt pēc iespējas plānāku, lai pildījuma garša būtu izteiktāka.

18. Lai kūkas apakškārta būtu izdevusies, to apkaisa ar cieti.

19. Rūgšanas procesu nevajag pārtraukt ar kādiem instrumentiem.

20. Kārtainās mīklas izstrādājumus var apziest ar pienu un, ja nepieciešams, apkaisa ar sāli, magoņu sēklām vai ķimenēm.

21. Pirms cepšanas gandrīz jebkuru konditorejas izstrādājumu apziediet ar sakultu olu, cukuru un pienu. Pateicoties tam viss būs spīdīgs.

22. Iztrādājumus, kas apkaisīti ar pūdercukuru arī tiek apziesti, jo tas piedod patīkamu aromātu.

23. Kūkas, kas cepšanas laikā apziestas ar sakultu olu baltumu iegūst caurspīdīgu garozu.

24. Jo vairāk mīklā tauku, jo mazāk tajā šķidruma.

25. Ja mīkla ir pārāk mitra, uzlieciet uz tās pergamenta loksni.

26. Smilšu mīkla ir jāatdzesē un tikai tad jāizņem no veidnes.

27. Pirms mīklai pievienojiet rozīnes, tās jāapviļā miltos.

28. Ja mīkla ir jau uzbriedusi, bet jums nav laika to ielikt cepeškrāsnī, apklājiet to ar samitrinātu salveti.

29. Karstu mīklas izstrādājumu labāk negriezt, bet, ja tas nepieciešams, tad labāk nazi uzkarsēt.

30. Ja kūku nevar atdalīt no veidnes, tad to var meistarīgi izdarīt ar diega palīdzību.

Mūžu dzīvo, mūžu mācies. 30 knifi, lai mīkla būtu izdevusies! was last modified: 16 maijs, 2019 by Oga
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Grūbu risoto
Nākamais raksts
”Ieņirdza man sejā!” Katarskas ēģiptietis par viņas paverdzināšanu nav ticis sodīts

Citi lasīja

Pārbaudīta sejas tīrīšanas metode

21/11/2018

Kā viegli un ātri tīrīt veļas mazgājamo...

01/09/2021

10 bīstamākie produkti!

21/03/2017

Paziņa parādīja, kā nokrāsot olas smukā un...

19/03/2021

Pašu gatavots našķis – dzērvenes pūdercukurā

15/11/2017

Vista armēņu gaumē: Tev noteikti jāpamēģina!

03/12/2017

Nostaļģiska recepte no bērnības. Visi mani radinieki...

31/07/2019

Vienkāršs veids, kā var izaudzēt tūju no...

30/05/2019

Cik daudz tev ir jāstaigā, lai zaudētu...

07/05/2017

Kāpēc nevajag orhidejas audzēt mājās. Šo es...

09/03/2020

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 6 cepumu receptes pagatavojamas 15 minūtēs. Paspēsi pagatavot pat brokastīs

  • Šie augi iekļūst locītavās un atjauno skrimšļus 1000 reiz labāk nekā ķīmiskie līdzekļi!

  • Noliedzot tēvu

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top