SASTĀVDAĻAS:
- Sviests – 250 g
- 1 glāze kefīra – 250 ml
- 1 paciņa cepamā pulvera – 10 g
- 3 glāzes miltu – 480 g
DRUPAČĀM:
- ¾ glāzes miltu – 120 g
- ¾ glāzes cukura – 150 g
- 100 g auksta sviesta ( sarīvēta ar rīvi)
PAGATAVOŠANA:
- Mīklai: sviestu sarīvējam, pielejam glāzi kefīra, pievienojam cepamo pulveri un miltus.
- Ātri iejaucam mīklu un liekam ledusskapī uz 1 stundu.
- Drupačām: sajaucam miltus, cukuru sarīvēto sviestu, lai veidotos drupačas. Liekam ledusskapī.
- Mīklu sadalām sešās daļās.
- Izrullējam pirmo plāno plāksni (4 – 5 mm), uzberam daļu drupaču.
- Atsevišķi izrullējam nākamo plāksni, liekam pa virsu pirmajai un apberam ar drupačām. Mazliet piespiežam.
- Tāpat darām ar visām pārējām mīklas plāksnēm. Augšējo plāksni ar drupačām neapbārstām. Sagriežam trīsstūros.
- Cepam cepeškrāsnī 180 grādos 35 – 45 minūtes.
LAI LABI GARŠO!