Tām, kurām kulinārija ir aicinājums, kā arī tām, kurām nav pacietības stundām stāvēt pie plīts, piedāvājam 3 unikālas receptes gardām tortēm.
Zefīra torte, kas nav jācep
Sastāvdaļas:
- zefīrs 300g;
- saldais krējums 250g;
- cukurs 100g;
- banāni 150g;
- kivi 150g;
- rieksti 100g;
- šokolāde dekorēšanai.
Pagatavošana:
Katru zefīru sagrieziet trīs šķēlēs. Tas ir izdarāms viegli, ja nazi iemērc verdošā ūdenī. Zefīru ieklāj cepamajā formā, tad saputo saldo krējumu ar cukuru. Tad attiecīgi formā kārto augļus, riekstus un šokolādi. Šiet Jūs variet brīvi izpausties! Galvenais ļaujiet tortei vismaz divas stundas uzgalbāties ledusskapī.
Saldējuma torte
Kilogramu vaniļas saldējuma puto ar mikseri līdz tas iegūst mīkstu konsistenci, tad pievieno atdzesētas zemenes un turpina putot. Tad lej cepamajā formā, kas izklāta ar foliju vai pergamentu un liek uz 2 stundām saldētavā. Pirms pasniegšanas viesiem, saldējumu var izdekorēt ar kaltētām vai svaigām ogām.
Mazais noslēpums: visērtāk to būs sagriezt ar karstu nazi.
Šokolādes torte mikroviļņu krāsnī 7 minūtēs
Sastāvdaļas:
- milti 140g;
- kakao pulveris 3 ēdamkarotes;
- olas 2 gab;
- cepamais pulveris 3 tējkarotes;
- pūdercukurs 175g;
- vaniļas cukurs pustējkarote;
- saulespuķu eļļa 100ml;
- karsts ūdens 100ml;
- šokolāde 100g;
- saldas krējums 100g.
Pagatavošana
Samaisiet miltus, kakao, pūdercukuru un cepamo pulveri. Līdz vienmērīgai konsistencei samaisa olas, eļļu, vaniļas cukuru un ūdeni. Iegūtās sastāvdaļas samaisa kopā un ielej traukā, ko drīkst likt mikroviļņu krāsnī. Tad torti liek mikroviļņu krāsnī 7 minūtes 800 w jaudā. Kamēr kūka dzesējās pagatavo glazūru – izkausē šokolādi mikroviļņu krāsnī 2 minūtes 600 vatu jaudā un sajauc ar saldo krējumu. Pēc tam torti aplej ar šokolādes un saldā krējuma maisījumu un dekorē pēc patikas.
LABU APETĪTI!