Aromātiska, stipra un tik ļoti pretrunīga. Par kafijas kaitīgumu un veselīgumu strīdas visi, kam ir laiks. Taču jebkuru strīdu vislabāk spēj izšķirt zinātne. Un tieši tā pierāda, ka kafiju dzert ne tikai var, bet arī vajag – samērīgi, protams.
Veselīga āda, spēcīgi asinsvadi un locītavas – lasi tālāk, kā kafija ietekmē mūsu organismus.
Samazina risku attīstīties Parkinsona un Alcheimera slimībām
Amerikāņu pētnieki no Alcheimera slimības izpētes centra Tampā noskaidrojuši, ka kofeīna saturoši dzērieni samazina risku attīstīties šai slimībai par 65 %. Tam nepieciešamas 1–3 kafijas krūzītes dienā.
Zinātnieki no Brazīlijas Santakatarīnas universitātes secinājuši, ka kafijotāji cieš no Parkinsona slimības par 20 % retāk nekā citi.
Samazina aknu cirozes attīstības risku
Zinātnieki no Mario Negrī farmakoloģijas pētījumu institūta izpētīja kafijas ietekmi uz žultspūšļa darbību un noskaidroja – regulāra dzēriena ietekme samazina aknu cirozes attīstību gandrīz divkārši.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā!