Ja deviņdesmitajos gados Coca-Cola bija super moderns dzēriens, tad ceturtdaļgadsimtu vēlāk šī dzēriena lietotāji bija ārkārtīgi satricināti, jo uzzināja tā sastāvdaļas. Slavenā kola ir kļuvusi par sadzīves ķīmijas līdzekli – tikpat dabiska kā “Domestos” vai “Fairy”. Gan jau katrs otrais no mums to ir izmantojis tīrot tējkannu vai tualetes podu. Dzēriens lieliski noņem rūsu, kā arī iznīcina skudras un Kolorādo vaboles. Un tas ir dzēriens, ko bērni vienkārši dievina!
Par laimi mājsaimnieces ir iemācījušās gatavot “Coca-Cola” mājās, darot to bez sodas, bez garšas pastiprinātājiem un bez cukura devas zilonim un kofeīna. Protams, tā garša ir nedaudz atšķirīga no īstās kolas, bet kulinārijas eksperiments ir tā vērts!
Satstāvdaļas
- gāzēts ūdens 1,5 l
- melleņu sīrups 2 ēdamkarotes
- mežrozīšu sīrups 2 ēdamkarotes
- cukurs 5 ēdamkarotes
- cigoriņi 3 ēdamkarotes
Pagatavošana
Glāzē samaisa sīrupus, cukuru un cigoriņus un ielej ūdenī. Tad visu kārtīgi izmaisa. Dzērienu lej kolas pudelē caur marli (jo lēnāk liesiet, jo mazāk tas saputosies).
Voila – vērtīgā “Cola” ir gatava! Bērni būs priecīgi, un jūs būsiet mierīgāki par viņu veselību. Kāda ir dzēriena uzturvērtība? Cigoriņi satur inulīnu – vielu, ko izmanto, lai uzlabotu gremošanu. Un melleņu un mežrozīšu sīrupi ir dabiski imūnstimulanti. Mēģiniet lietot mājās gatavotu kolu, to nenožēlosiet!