manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag...
Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru....
Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie....
Gudra saimniece atklāj, kuras lietas jūsu virtuvi padara...
5 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces kļūs veiksmīgas un...
Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un...
Draudzene izskaidroja, kāpēc kafijai vajag pievienot sviestu
Draudzene izskaidroja, kāpēc vārot olas vajag pievienot sodu
Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu,...
51 gadu vecumā viņai piedzima trinīši. Kāds ir...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Burgeri latviešu tradīcijās: ar kūpinātu sieru, kartupeļu kraukšķiem un biešu maizītēm

Neskatoties uz to, ka latvieši ļoti iecienījuši burgerus, šo ēdienu esam pieraduši asociēt ar amerikāņu virtuvi. Lai piešķirtu burgeram latviskās tradīcijas, Latvijas Pārtikas ražotājs piedāvā 2 patriotisko burgeru receptes ar neierastām sastāvdaļām.

KŪPINĀTĀ SIERA BURGERS ar kartupeļu kraukšķiem BIEŠU MAIZĪTĒS

Sastāvdaļas (8 burgeriem)

4 nelieli kartupeļi
4 nelieli sīpoli
3 ēdamk. brūnā cukura
8 nelielas olas
nedaudz rapšu eļļas cepšanai
sāls, melnie pipari pēc garšas

“Latvijas Labumi” 8 liellopa gaļas burgeru kotletes
8 biešu maizītes, pārgrieztas uz pusēm (paštaisītas – recepte seko zemāk, vai iegādātās)
8 šķēles kūpinātā siera
salātu lapas

Mērcei:
2 ēdamk. majonēzes
6 ēdamk. jogurta bez piedevām
2 ēdamk. tomātu pastas
sula no ½ citrona
sāls, melnie pipari

Pagatavošana

1. Gatavo kartupeļu kraukšķus. Sarīvē kartupeļus salmiņos un iemērcē tos aukstā ūdenī uz 10 min. Ūdeni nokāš, kartupeļus nosusini. Sakarsētā pannā uz neliela eļļas daudzuma apcep kartupeļus, līdz tie ir kraukšķīgi un zeltaini (tos cep pa daļām, skaties, lai uz pannas veidojas plāns rīvētu kartupeļu slānis).

2. Gatavo sīpolus. Sagriez tos plānos gredzenos un apcep, līdz tie ir zeltaini un nedaudz lipīgi. Cepšanas beigās pievieno cukuru un karamelizē sīpolus vēl ~1 min.

3. Liek cepties burgeru kotletes uz karsta grila vai sakarsētas pannas. Kad gandrīz gatavi – katrai kotletei virsū liec kūpinātā siera šķēli, lai tas izkūst.

4. Kamēr gatavojas kotletes, sajauc visas mērces sastāvdaļas un apcep olas.

5. Veido burgerus! Uz katras apakšējās maizītes puses liek mērcīti. Pa virsu liec kotleti ar sieru. Tad karamelizētos sīpolus, pēc tam salātu lapas, pēc tam – olu.

6. Pašā virsū uzber kartupeļu kraukšķus un pārklāj visu ar otru maizītes pusi. Burgers sanāk ļoti gards un gana sātīgs! Tieši tāds, kāds garšo Latvijas iedzīvotājam.

BIEŠU MAIZĪTES

Sastāvdaļas (8-10 maizītēm)

Visām sastāvdaļām ir jābūt istabas temperatūrā.

120 g bietes (1 vidēji liela), vārītas/ceptas un sarīvētas uz smalkās rīves
1 ola
300 g maizes miltu (vai augst. kvalitātes)
1 tējk. sāls
4 ēdamk. rapšu eļļas
1 paciņa sausā rauga (7-10 g)
*magones rotāšanai

Pagatavošana
1. Samaisi olu un bietes. Pievieno raugu, samaisi. Pievieno eļļu un vēlreiz samaisi.
2. Izsijā miltus, pievieno tiem sāli. Pa daļām pievieno miltus biešu maisījumam un samīci mīklu.
3. Liec mīklu siltajā vietā uz ~1 stundu, lai palielinās apjomā divās reizēs.
4. Veido 8-10 bulciņas, izvieto tās uz pannas un ļauj tām pastāvēt vēl 30 min. Pēc vēlmes apkaisi ar katru bulciņu ar magonēm.
5. Cep bulciņas sakarsēta līdz 180° C krāsnī ~ 15 minūtes.

Burgeri latviešu tradīcijās: ar kūpinātu sieru, kartupeļu kraukšķiem un biešu maizītēm was last modified: jūnijs 4th, 2017 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Mamma 8-gadīgajam dēlam iedeva iepirkumu sarakstu un gandrīz nomira no smiekliem, kad dēls atnesa pirkumu
Nākamais raksts
Jums būs bērns: kādi pabalsti jums pienākas 2017.gadā (precizēts)

Citi lasīja

Asā vistas kukrūzas zupa

28/11/2018

Vafeļu tūtiņas

19/11/2017

Neapoles krāsainā sviesta kūka

06/05/2019

Pagājušajā gadā nožēloju, ka uztaisīju tik maz!...

25/04/2019

Ķiploku ziedu kātu sagatave ziemai

05/04/2019

Bavāriešu gurķi. Super kraukšķīgi!

25/07/2018

Klasiskā un visu mīlētā kūka “Skudru pūznis”

11/10/2018

Torte bez cepšanas “Sniedziņš” – deserts pāris...

20/04/2018

4 brokastu ēdieni, kurus vienkārši pagatavot vafeļu...

20/11/2018

Kāposti, kas būs kraukšķīgi visu ziemu

17/09/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Ieteicamie matu griezumi sievietēm pēc 40, lai izskatītos jaunāka (Foto)

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

Jaunākais

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

  • Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru. Uztaisu un pēc tam vīrs prasa vēl

  • Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie. Pēc laika pārim liktenis tomēr izmainījās

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top