Manā pieticīgajā hruščovenes virtuvītē katra lieta ir daudzfunkcionāla. Virtuves trikus es krāju gadiem. Piemēram, vai zināt, kā rīkoties, lai sīpolu griešana neliktu raudāt? Vienkārši līdzās griežamajam dēlītim nolieciet aizdegtu sveci. Uguns ātri neitralizēs vielas, kuras liek raudāt. Ne mazāk noderīga izrādījās arī kartupeļu stampiņa.
Varētu domāt, ka kartupeļu stampiņa i paredzēta tikai vienam mērķim. Taču es būtu pārāk garlaicīga saimniece, ja neizmēģinātu to pielietot vēl citiem mērķiem. Piedāvāju jums 5 nestandarta veidus, kā izmantot metāla kartupeļu stampiņu.
Vārītu olu biezenis
Vārītas olas ir visvērtīgākais brokastu variants bērniem. Tās vārītā veidā ir daudz vērtīgākas, nekā ceptā. Problēma tikai tā, ka bērni tās bieži vien necieš. Ar to lieliski tiks galā kartupeļu stampiņa. Atdzisušās olas, saspaidiet ar stampiņu, pievienojiet nedaudz krējuma , sāli un kādu garšvielu. Ar šo pastu noziediet tosterī grauzdētu maizīti. No tāda garduma neatteiksies pat viskaprīzākais mazulis.
Putu karotes vietā
Mēdz gadīties, ka vārītas olas vai dārzeņi ātri jāizņem no katliņa, kurā tie vārās, bet putu karotes pie rokas nav. Arī te palīdzēs metāla kartupeļu stampiņa. Gan vajadzīgo no katla izcels, gan liekais ūdens iztecēs. Ērti taču!
Blendera vietā
Atzīšos godīgi, blenderi lietoju ļoti reti. Nepatīk tas, ka pēc katras lietošanas tas kārtīgi jāizmazgā. Tāpēc, ja man, piemēram, jāsasmalcina valrieksti, tad es to radu ar stampiņu. Riekstus izberu uz dēlīša, izlīdzinu un saspiežu. Rezultāts nemaz nav sliktāks.
Tomātu mērce
Biezo tomātu mērci es agrāk arī gatavoju ar elektrisko blenderi. Vispirms noņēmu tomātiem miziņu, tad blenderēju, pēc tam pannā gatavoju, līdz izveidojās vajadzīgā konsistence. Tagad rīkojos citādi: miziņu noņemu, bet mīkstumu uzreiz pannā un uz uguns. Sautēšanas laikā saspaidu tomātus ar stampiņu. Tā ir ātrāk!
Cepumu dekorēšana
Laikam jau vispopulārākais nestandarta stampiņas izmantošanas veids ir cepumu dekorēšana. Nekādu noslēpumu. Mīklu saveidojiet bumbiņās un tad katru saspiediet ar stampiņu. Pēc tam cepumus lieciet cepeškrāsnī. Glīti apaļi cepumiņi būs gatavi jau pēc 20 minūtēm.
Atzīstieties, jūs taču nebijāt gaidījuši tādu stampiņas izmantošanas daudzveidību.