manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs nēsā uz rokām

Autors: Edgars Bērziņš 24/12/2022

Kāpostu tīteņi droši vien ir viens no mīļākajiem ēdieniem daudzās ģimenēs. Taču vieniem tie sanāk ļoti ūdeņaini, citiem tādi, ka gribēsies vēl un vēl. Ir viens noslēpums, ar kura palīdzību var pagatavot garšīgus tīteņus un es ar to padalīšos. Manus mājiniekus un draugus ar varu neatraut no šī ēdiena!

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus

Kur radušies kāpostu tīteņi

Tradicionāli tiem piedēvē slāvu izcelsmi. Taču, izrādās, ka tos gatavo visā pasaulē. Grieķijā kāpostu lapu vietā ņem vīnogu lapas, dažos citos apgabalos – jaunās biešu lapas.

Arī pildījums var būt visdažādākais. Rīsi, griķi, kviešu, kukurūzas  putraimi. Tāpat gaļu var izvēlēties jebkuru vai arī gatavot kāpostu tīteņus ar sēnēm un dārzeņiem. Tīteņus gatavo praktiski visās Eiropas valstīs, tikai sauc tos dažādi. Arī Korejā un Ķīnā!

Un nu pie lietas.

Ideālu kāpostu tīteņu pagatavošanas noslēpums

Tev vajadzēs:

Izvēlēties lielu kāpostu ar veselām lapām;

Ņemt apaļgraudu rīsus, jo tiem ir labs lipekļa līmenis;

Ņemt malto garšu pēc garšas – es izvēlos jauktu cūkgaļas un liellopu gaļas maisījumu (viena pati liellopa gaļa būs pārāk sausa, viena pati cūkgaļa – pārāk trekna);

Pievienot pildījumam sīpolus, burkānus un ķiplokus- tos vispirms apcepu mīkstus pannā;

Kāpostu lapas novāra mīkstas;

Rīsus vāra līdz pus gatavībai;

Sajauc rīsus ar malto gaļu un apceptajiem dārzeņiem;

Pildīt kāpostu lapās pildījumu

Un nu noslēpums! Noteikti apcepiet sapildītos tīteņus pannā nelielā eļļas daudzumā. Tas aizņems  nedaudz vairāk laika, un pēc tam vēl nāksies mazgāt pannu, bet, ticiet, tas ir tā vērts! Pietiks, ja apcepsiet tīteņus no visām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini.

Cepiet uz lielas uguns, veltiet tam dažas minūtes. Tikai pēc apcepšanas tīteņus lieciet katlā un gatavojiet tālāk.

Kādēļ? Kad apcepsiet tīteņus, kāposti izdalīs visus lapās esošos cukurus. Galu galā tie karamelizēsies, un tas piedos tīteņiem neparastu saldenu garšu.

Pat pēc vārīšanas tīteņi būs nedaudz kraukšķīgi,  kāposti nebūs „gumijas”, bet ļoti garšīgi. Tā gatavojot kāpostu tīteņi nebūs ūdeņaini, bet blīvi, kāposti nejuks ārā, bet pildījums būs pilnīgi izvārījies.

Tālākie soļi:

Ņem tomātu pastu (vai labāk sasmalcinātus tomātus savā sulā), nedaudz krējuma, garšvielas pēc garšas;

Visu samaisīt un atjaukt ar ūdeni vai buljonu;

Salikt apceptos tīteņus blīvi katlā un pārliet ar sagatavoto šķidrumu;

Vārīt līdz gatavībai – es vāru 30-40 minūtes, lai labi izvārās pildījums.

Reizēm laika ekonomijai vai kad aizņemti visa plīts, tad lieku tīteņus dziļā cepamajā traukā un cepu tos cepeškrāsnī. Starpība nekāda, tikai cepeškrāsnī cept vajadzēs 40-50 minūtes.

Noteikti izmēģiniet gatavot tīteņus ar apcepšanu, silti iesaku. Tie patiešām būs garšīgāki un aromātiskāki, tie nezaudēs formu. Garšos visiem!

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs nēsā uz rokām was last modified: 24 decembris, 2022 by Edgars Bērziņš
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Mana omīte atklāj, kā izaudzēt gurķus glāzē uz mājas palodzes
Nākamais raksts
Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī. Drēbes svaigas jau no pagājušā gada

Citi lasīja

STOP! Neēd vairs tunci. Lūk kas ar...

02/12/2017

5 lietas garderobē, kas vienkārši iznīcina Tavu...

02/12/2017

“Vēzis vispirms apēd tos, kuri neko nedara,”...

25/04/2019

Jaunā māmiņa nomira neilgi pēc tam, kad...

12/05/2017

Omīte man parādīja, kā uzadīt zeķītes ar...

20/10/2020

Bērnu ārste: ja bērns slimo 6-9 reizes...

05/12/2017

Kā izaudzēt baravikas uz palodzes: Man sanāca...

24/05/2020

Draudzene izskaidroja, kāpēc uzsildīt mīklas maisījumu pirms...

23/05/2021

12 ļoti bīstamas pazīmes, kā jūsu organsisms...

21/10/2018

Kā ķīniešu saimnieces iemācījās ātri un viegli...

29/05/2021

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Diemžēl šādi mūsdienās izskatās 13 – 14 gadus vecas meitenes… Vai vecāki vispār domā ar galvu?

  • Pieredzējis dārznieks atklāj, kā un kad stādīt sīpolus ziemai, lai raža būtu lielāka nekā kaimiņiem

  • Zvejnieksvētkos Rojā noticis prātam neaptverams negadījums

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top