Kam gan nepatīk gardi paēst? Daudzi no mums mīl svaigus un pašu gatavotus ēdienus. Katram gada laikam noteikti ir savi favorīti ikvienam no mums. Šoreiz par vienu zupas gardumu pastāstīsim.
Pienākusi vasara, un tas nozīmē, ka dārzeņu un zaļumu būs gana. Šajā gada laikā es cenšos gatavot gardus un oriģinālus ēdienus. Piemēram, pieneņu salātus „Vitamīnu bumba”.
Un, protams, klasisko zaļo boršču.
Klasiskais zaļais borščs
Daudzās ģimenēs klasiskā zaļā boršča receptes tiek nodotas no paaudzes paaudzē, tāpat kā kručeņiku gatavošanas noslēpumus. Klasisko zaļo boršču var vārīt jebkurā buljonā, ar gaļu, vistu un pat ar sēnēm.
Sastāvdaļas:
500 g cūkgaļas
3 kartupeļi
1 burkāns
2 sīpoli
Skābenes
4 olas
1 lauru lapa
Pagatavošana:
1. Ja esi nolēmusi vārīt zaļo boršču ar gaļu, ņem cūkgaļu ar kauliņu vai ribas. Aplej gaļu ar aukstu ūdeni un uzvāri. Pēc tam ūdeni nolej, gaļu nomazgā un atkal aplej ar aukstu ūdeni.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu, kā pareizi gatavot boršču!