Pieredzējušas saimnieces, ejot garām vitrīnām ar mazsālītu lasi, pat neapstājas. Viņas zina, kā garšīgi iesālīt zivi mājas apstākļos. Tas neattiecas tikai uz lasi, arī skumbriju un siļķi var tā sālīt.
Mājās sālīt zivis ir izdevīgi. Pirmkārt, nevajag pārmaksāt veikalā. Otrkārt, jūs zināt, no kā sastāv marināde, tāpēc varat būt droši par produkta kvalitāti un tā svaigumu. Un tas ir svarīgi!
5 idejas, kā garšīgi iesālīt zivis
Mazsālīts lasis
Sastāvdaļas:
1 svaigs lasis
500 g dilles
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
2 ēdamkarotes degvīna
Pagatavošana:
1. Atdala asti un galvu. Nomazgā zivi un nosusina ar papīra dvieli. Izņem prātīgi asakas. Sanāk divas filejas.
2. Fileju ierīvē ar vīru stipro dzērienu.
3. Sasmalcina dilles. Pievieno tām sāli un cukuru. Gatavo maisījumu uzziež uz vienas filejas. Pāri pārliek otru fileju. Labi piespiež.
4. Ietin pārtikas plēvē, liek konteinerā un atstāj istabas temperatūrā uz 2 stundām. Pēc tam liek uz 2 diennaktīm ledusskapī.
Kvasā marinēta skumbrija
Sastāvdaļas:
1 kg svaigas skumbrijas
3 ēdamkarotes citronu sulas
Piparmētra
Pētersīļi
2 lauru lapas
2 daiviņas ķiploka
500 ml kvasa
125 ml baltā vīna etiķa
16 piparu graudi
4 ēdamkarotes augu eļļas
Sāls pēc garšas.
Ej uz nākamo lapu un uzzini, kā to zivi var gardi pagatavot! Papildus vēl citas receptes ir nākamajā lapā!