Var arī netasīt asu, jo tas ir viegli regulējams jautajums, taču vistas zupai asums nāk par labu.
Pagatavošana
- 1 vistas krūtiņa;
- 2-3 burkāni;
- 3 kartupeļi;
- 1 kārba konservētas kukurūzas;
- Asā čili mērce;
- 1 l buljona;
- 2 sīpoli;
- pētersīļi vai citi zaļumi.
Pagatavošana
Vistas krūtiņai noņem visu lieko, sagriež mazos kubiņos (mazāk par centimetru). Burkānus nomizo, sarīvē ar korejiešu rīvi. Vai sagriež vēl mazākos kubiņos, nekā vistu. Kartupeļus nomizo, sagriezž mazos kubiņos. Kukurūzas kārbu atver, notecina. Zaļumus sakapā, noliek malā līdz pasniegšanai. Sīpolus sīki sagriež. Katlā uzkarsēt litru buljona pieber sīpolus, burkānus, vistu. Vāra 5 minūtes. Pieber kartupeļus, kukurūzu, pieliek sāli un aso mērci tējkaroti un zaļumus – pētersīļus vai lociņus. Vāra, kamēr kartupeļi gatavi. Šķīvī pieber zaļumus.