Maksimāli vienkārši gatavojamas smalkmaizītes no ļoti ikdienišķām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas
- 400 g sijātu kviešu miltu;
- 100 g cukura;
- Vaniļa;
- 3 tējkarotes cepamā pulvera;
- 125 g biezpiena;
- 1 ola;
- 80 ml piena;
- 80 ml eļļas;
- Kanēlis ar cukuru pārkaisīšanai.
Pagatavošana
Ieslēgt cepeškrāsni uz 200 C. Izsijā miltus, sajauc ar cepamo pulveri un vaniļu. Olas baltumu saberž ar cukuru, tad pieliek birzpienu, eļļu, pienu un visu kārtīgi samaisa. Pievieno miltus, samīca viendabīgu mīklu (tai jābūt ļoti mīkstai, lai nelīp pie rokām). Sadala mīklu 6-7 daļās, katru no tām vēl trijās. Izveido apaļas strēmeles un sapin bizītes. Liek uz plāts ar cepamo papīru. Olas dzeltenumu sajaukt ar 1 ĒK piena, pārziež maizītes, pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu. Cep 20 minūtes.