Ne vienmēr gribas ēst tikai pliku biezpienu. Ja arī jums tā gadās, tad mēs steidzam palīgā ar garda biezpiena plāceņa recepti. Tikai trīs soļi, lieciet to cepeškrāsnī un viss – gardums būs gatavs! Gan bērni, gan vīrs, gan pati būsiet priecīga par tik gardu rezultātu!
Sastāvdaļas:
- 500 g biezpiena
- 3 olas
- 250 g krējuma
- 1 apelsīna miziņa
- 2 ēdamkarotes cietes (es izmantoju kukurūzas cieti)
- 4 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
Biezpienu sajauciet kopā ar krējumu un olām. Tad klāt lieciet ļoti smalki sarīvētu apelsīna miziņu. Rīvēt nepieciešams tikai oranžo mizas daļa, jo baltā daļa ir rūgtena. Es masu kopā jaucu ar blendera palīdzību, lai tā būtu viendabīgāka. Tad jūsu plācenis būs līdzīgāks siera kūkai, taču atcerieties, ka šis solis nav obligāts. Pēcāk klāt lieciet vaniļas ekstraktu, cieti un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet.
Iegūto mīklu pārlejiet cepamajā formā, kura iepriekš ieziesta ar sviestu.
Lieciet savu plāceni cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 180 grādu temperatūrai. Cept nepieciešams apmēram 50 minūtes.
Pasniegt plāceni ieteicams pilnībā atdzesētu.
Labu apetīti!
Avots: abiem.lv