Skumbrija garšo visiem! Nu gandrīz visiem: daži tikai to neprot pagatavot. Atceros vēl, ka kāda no draudzenēm žēlojās par nepatīkamo smaku, cepot šo zivi. Ja jūs piekrītat šim viedoklim (un tāpēc arī turaties pa gabalu no šīs garšīgās un vērtīgās zivs), steidziet nobaudīt šīs sausā veidā sālītās zivs garšu.
Pagatavot to nav grūti. Vispirms būs nepieciešama pārtikas plēve, tad plastmasas maisiņš un tad trekna, nepārsaldēta 500 – 600 gramus smaga zivs.
Sastāvdaļas:
Skumbrija 1 gab.
Sāls 1,5 ēdamkarotes
Cukurs 1,5 tējkarotes
Augu eļļa 1 ēdamkarote
Lauru lapas 4 gab.
Malti melnie pipari 0,5 tējkarotes
Pagatavošana:
1. Skumbriju atlaidiniet, nogrieziet tai galvu, asti, spuras, notīriet to, izņemiet iekšas. Īpašu vērību pievērsiet melnajai plēvītei iekšpusē pie asakas, izņemiet to, ja neizņemsiet, zivs būs rūgtena.
2. Veiciet divus griezumus gar asaku, izņemiet to un centieties rūpīgi izņemt asakas no filejas.
3. Lieciet zivs pusītes uz pārtikas plēves ar vēderiņiem uz augšu, apberiet tās ar sālu un cukuru, pārlejiet ar eļļu un uz vienas pusītes lieciet lauru lapas.
4. Pārlieciet pāri otru zivs pusīti un aptiniet ar pārtikas plēvi 2- 3 kārtās. Tad lieciet zivi plastmasas maisiņā un lieciet ledusskapī uz diennakti. Pa to laiku vēlams zivi apgrozīt 2 – 2 reizes.
Lai jūs nebaida īsais zivs sālīšanas laiks: skumbrijai tas ir pietiekams. Ja vēlaties, lauru lapas varat aizstāt ar citronu un pievienot nedaudz kaltēta oregano. Vienkāršā recepte droši vien patiks arī tavai draudzenei, padalies!