manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag...
Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru....
Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie....
Gudra saimniece atklāj, kuras lietas jūsu virtuvi padara...
5 sieviešu vārdi, kuru īpašnieces kļūs veiksmīgas un...
Kā gudras saimnieces garšīgi iesāla zivis. Pagatavoju un...
Draudzene izskaidroja, kāpēc kafijai vajag pievienot sviestu
Draudzene izskaidroja, kāpēc vārot olas vajag pievienot sodu
Man jau pāri 40, bet tikai tagad sapratu,...
51 gadu vecumā viņai piedzima trinīši. Kāds ir...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Gaisīgi debišķīgā kūka “Pavlova” ar kivi un avenēm

Ko gan mēs zinām par Austrālijas virtuvi? Neko daudz, vismaz es nē, atzīšos. Tomēr Austrālijas “The Kitchen Rules” mudināta pieķēros vienam Austrālijā dzimušas desertam – Pavlovai. Tas nosaukts par godu visu laiku slavenākajai krievu balerīnai – Annai Pavlovai, kad tā 20. gs. 20.gados viesojusies tālajā kontinentā.

Kāda ir Pavlova? Apkārt kraukšķīga bezē kārtiņa, iekšā zefīra tipa mīkstums. Nepieciešams stingri sekot receptes norādījumiem. Tad rezultāts būs gan vienreizēji skaists un ar acīm baudāms, gan ak… Ļoti, ļoti garšīgs.

Šī recepte nāk no Austrālijas slavenākās pavāres Donnas Hejas mājas lapas. Augļus un ogas dekorēšanai var variēt pēc sezonas!

Sastāvdaļas (6 personām):

150 ml olas baltumi (aptuveni 4 olas)
220 g smalkā baltā cukura
2 tējk. kukurūzas (var izmantot arī kartupeļu) miltu
2 tējkarotes etiķa
250 ml saldā krējuma (40%)
3 gatavi kivi, sagriezti šķēlēs
sauja aveņu

Gatavošana:

Krāsni uzkarsē līdz 140°. Olas baltumus ar mikseri saputo, līdz tie kļūst stingri (ceļot ārā miksera putošanas slotiņas, baltumi ceļas līdzi). Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno cukuru. Puto, līdz baltā masa kļūst izteikti krēmīga, spīdīga un stingra.
Saputotajiem olas baltumiem pievieno kukurūzas (kartupeļu) miltus un etiķi. Uzputo.
Iegūto masu ar karoti liek uz cepešpannas (apakšā klāj cepamo papīru) 18 cm diametrā. Temperatūru cepeškrāsnī nogriež līdz 110°C. Cep 1 stundu un 20 minūtes. Tad karstumu izslēdz un ļauj pavlovai pilnībā atdzist, to no krāsns neizņemot!
Uzputo saldo krējumu, izklāt pār atdzisušo pavlovu. Pa virsu kārto pusmēnestiņos sagrieztus kivi un ogas. Pasniedz nekavējoties.

Gaisīgi debišķīgā kūka “Pavlova” ar kivi un avenēm was last modified: oktobris 14th, 2017 by Oga
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Ja naktī atstāj mobilo telefonu blakus gultai – obligāti izlasi!
Nākamais raksts
Traģēdija kādā ģimenē. Meita zaudē bērniņu pēc Dzemdību nama apmeklējuma

Citi lasīja

Poļu torte “Karpata” – oriģināla un bezgala...

06/02/2018

Deserts, kas kūst mutē “Strausa ola” –...

27/08/2018

Vafeļu tūtiņas

19/11/2017

Mājās pagatavots armēņu lavašs – gardāks par...

06/12/2017

Kāposti, kas būs kraukšķīgi visu ziemu

17/09/2018

Asā vistas kukrūzas zupa

28/11/2018

Viegli pagatavojama biezpiena kūka BEZ CEPŠANAS!

23/05/2017

Gurķi sinepju marinādē

10/05/2019

Mazkaloriju deserts ar fantastisku garšu, tādu nevar...

13/06/2017

Brīnumgards sezonas ēdiens – kabaču pankūkas! Neprātīgi...

18/07/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Ieteicamie matu griezumi sievietēm pēc 40, lai izskatītos jaunāka (Foto)

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Pēc 20 gadiem es beidzot sapratu, ko vajag darīt zeltlietām no aizsaulē aizgājušiem radiem

  • Vecmāmiņa atklāj, kuru soli nevar izlaist, taisot biezputru. Uztaisu un pēc tam vīrs prasa vēl

  • Viņa iemīlējās vīrietī, kas bija citādāks nekā pārējie. Pēc laika pārim liktenis tomēr izmainījās

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top