manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...
7 lietas, ko vari paņemt no viesnīcas ar...
Kas jādara, lai arī pēc 40 gadu vecuma...
Draudzene izskaidroja, kuras lietas nevajag pirkt veikalā, lai...
Ventspilniece: “Pie mājas piebrauca ugunsdzēsēji un ātrie. Es...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Gaisīgi debišķīgā kūka “Pavlova” ar kivi un avenēm

Ko gan mēs zinām par Austrālijas virtuvi? Neko daudz, vismaz es nē, atzīšos. Tomēr Austrālijas “The Kitchen Rules” mudināta pieķēros vienam Austrālijā dzimušas desertam – Pavlovai. Tas nosaukts par godu visu laiku slavenākajai krievu balerīnai – Annai Pavlovai, kad tā 20. gs. 20.gados viesojusies tālajā kontinentā.

Kāda ir Pavlova? Apkārt kraukšķīga bezē kārtiņa, iekšā zefīra tipa mīkstums. Nepieciešams stingri sekot receptes norādījumiem. Tad rezultāts būs gan vienreizēji skaists un ar acīm baudāms, gan ak… Ļoti, ļoti garšīgs.

Šī recepte nāk no Austrālijas slavenākās pavāres Donnas Hejas mājas lapas. Augļus un ogas dekorēšanai var variēt pēc sezonas!

Sastāvdaļas (6 personām):

150 ml olas baltumi (aptuveni 4 olas)
220 g smalkā baltā cukura
2 tējk. kukurūzas (var izmantot arī kartupeļu) miltu
2 tējkarotes etiķa
250 ml saldā krējuma (40%)
3 gatavi kivi, sagriezti šķēlēs
sauja aveņu

Gatavošana:

Krāsni uzkarsē līdz 140°. Olas baltumus ar mikseri saputo, līdz tie kļūst stingri (ceļot ārā miksera putošanas slotiņas, baltumi ceļas līdzi). Pakāpeniski, nepārtraukti putojot, pievieno cukuru. Puto, līdz baltā masa kļūst izteikti krēmīga, spīdīga un stingra.
Saputotajiem olas baltumiem pievieno kukurūzas (kartupeļu) miltus un etiķi. Uzputo.
Iegūto masu ar karoti liek uz cepešpannas (apakšā klāj cepamo papīru) 18 cm diametrā. Temperatūru cepeškrāsnī nogriež līdz 110°C. Cep 1 stundu un 20 minūtes. Tad karstumu izslēdz un ļauj pavlovai pilnībā atdzist, to no krāsns neizņemot!
Uzputo saldo krējumu, izklāt pār atdzisušo pavlovu. Pa virsu kārto pusmēnestiņos sagrieztus kivi un ogas. Pasniedz nekavējoties.

Gaisīgi debišķīgā kūka “Pavlova” ar kivi un avenēm was last modified: oktobris 14th, 2017 by Oga
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Ja naktī atstāj mobilo telefonu blakus gultai – obligāti izlasi!
Nākamais raksts
Traģēdija kādā ģimenē. Meita zaudē bērniņu pēc Dzemdību nama apmeklējuma

Citi lasīja

Bezalkoholiskais tiramisu, kas izdosies vienmēr

16/01/2019

Ideāla galerta pagatavošanas noslēpumi. Šis ir jāzina...

12/11/2017

Paštaisīta mājdzīvnieku sausā barība- ekonomiski, garšīgi un...

29/04/2017

Vienkāršotais tiramisu deserts

08/04/2017

Kartupeļus tādā veidā tu vēl nebūsi gatavojusi!...

30/11/2017

Biezpiena bumbiņas cepeškrāsnī 20 minūšu laikā, draugi...

22/04/2018

Gardums no biezpiena 15 minūtēs. Noteikti pagatavo,...

24/04/2019

Cūkgaļas šašliks sinepēs

18/05/2019

“Napaleons” ar upenēm un bezē. Uzlabotais tradicionālās...

19/07/2018

Viena no ātrākajām un gardākajām tortēm!

19/02/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma, lai justos laimīga un skaista katru dienu

  • 10 labākie pupiņu salāti: sātīgi, gardi un barojoši

  • Kā mājas apstākļos attīrīt asinsvadus

Jaunākais

  • Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma, lai justos laimīga un skaista katru dienu

  • Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā tos mazgāt pareizi, lai būtu sniegbalti tīri

  • Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte izskaidroja, kā to darīt pareizi

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top