Parasti siera kūkas tiek gatavotas no maiga krējuma siera un pievienotiem augļiem, šokolādi vai citām iemīļotām sastāvdaļām. Siera kūkas knifiņš ir tās gaisīgums un vieglums, kas to atšķir no smagnējākām kūkām. Šai receptei būs nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas un pats labākais, ka maskarpones dārgais siers ir aizvietots ar daudz lētāko biezpienu!
Sastāvdaļas
- 500 g vājpiena biezpiena;
- 1 ola;
- 5 nogatavojušies banāni;
- 4 ēdamkarotes cukura;
- 2 ēdamkarotes miltu.
Pagatvošana
Banānus sablenderē. Biezpienam pievieno miltus, olu un samaisa viendabīgā masā. Tad kopā sajauc biezpiena masu un banānu masu un ieklāj cepamajā formā. Volā! Siera kūku cepam cepeškrāsnī uz 180 grādiem aptuveni 20 minītes. Kūka būs gatava tad, kad tai pa virsu būs izveidojusies kraukšķīga brūna kārtiņa. To var dekorēt ar putukrējumu, saldo mērci, ogām. Ļaujiet vaļu iztēlei.