manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu...
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Pasaulē

Draudzene atklāj, kā no ķirbja uztaisīt īstu gardumu. Uztaisīju un mans vīrs tagad mani nēsā uz rokām

Pat nepamanījām, kā aizgāja vasara un atnāca rudens. Vasaras dārzeņu vietā nu ir rudens dārzeņi. Tagad brokastīm, pusdienām un vakariņām jābūt sātīgākām, jo organismam vajadzīga enerģija, lai sasildītos. Piedāvāju pagatavot ķirbju ēdienus, kamēr veikalos un tirgū vēl ir šie oranžie skaistuļi.

Pierastās biezeņzupas un putras jau apnikušas, tāpēc nolēmu pameklēt jaunas idejas pie kulinārijas guru. Kādu laiku pavadījusi internetā, sastādīju ķirbju ēdienu sarakstu, kurus noteikti jāpaspēj pagatavot šajā sezonā. Pusi no tiem jau esmu izmēģinājusi un varu teikt tikai vienu: katrs ēdiens ir kulinārijas mākslas šedevrs!

8 ķirbju ēdienu receptes

Cālis, cepts ar ķirbjiem, pesto mērcē

Sastāvdaļas:

6 vistu šķiņķīši

0,5 muskatķirbja

2 šķēles baltmaizes

11 ķiploka daiviņas

Pētersīļi

5 ēdamkarotes olīveļļas

Šķipsniņa jūras sāls

200 g pekorino siera

7 brazīlijas rieksti

4 zariņi bazilika

Pagatavošana:

1. Nomizojiet un sagrieziet gabaliņos ķirbi.

2. Viegli ietaukojiet cepamo formu. Lieciet tajā sagrieztos ķirbjus un 10 sagrieztas ķiploka daiviņas.

3. Tad lieciet nomazgātus un nosusinātus vistu šķiņķīšus.

4. Sasmalciniet daļu  pētersīļu un pārberiet pāri ēdienam. Pieberiet sāli un piparus. Pārlejiet pāri 2 ēdamkarotes olīveļļas. Cepiet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādu temperatūrai, aptuveni 25- 30 minūtes.

5. Pa to laiku pagatavojiet mērci. Atlikušo ķiploka daiviņu sagrieziet gabaliņos. Sarīvējiet sieru.

6. Pievienojiet ķiplokiem riekstus, baziliku, atlikušo olīveļļu, pētersīļus  un pāris karotes atdzesēta vārīta ūdens. Visu sablenderējiet.

7. Baltmaizi sagrieziet palielos gabaliņos, pārberiet tos pāri gatavajam ēdienam un pārlejiet ar sagatavoto pesto mērci. Ja vēlaties, varat maizei vēl pārslacīt olīveļļu.

8. Lieciet formu ar ēdienu cepeškrāsnī vēl uz dažām minūtēm.

Ķirbis cepts kopā ar gaļu, dārzeņiem un sieru

Sastāvdaļas:

2 sviesta – riekstu ķirbji

150 g čedaras siera

2 zariņi pētersīļu

6 ēdamkarotes olīveļļas

0,75 g jūras sāls

400 g maltas liellopa gaļas

200 g tomātu savā sulā

0,5 tējkarotes kanēļa

1 puravs

0,5  tējkarotes ziras

1 ķiploka daiviņa

0,25 čili pipara

0,5 tējkarotes kurkumas

Pagatavošana:

1. Pārgriez ķirbi uz pusēm, izņem sēklas un mīkstumu un liec cepamajā formā.

2. Pieberiet sāli, uzlejiet 4 ēdamkarotes olīveļļas un lieciet līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz 30-40 minūtēm.

3. Pa to laiku 2 ēdamkarotēs olīveļļas pakarsē sāli, kurkumu un kanēli.

4. Sagriez  purava balto daļu un apcep to eļļā un garšvielās, pievieno ķiplokus un čili piparu.

5. Liec pannā arī malto gaļu un apcep.

6. Kad maltā gaļa būs gandrīz gatava, pievieno tomātus savā sulā. Apcep, maisot, līdz gatavībai.

7. Pildījumu liec ķirbī, pārber pāri rīvētu sieru un liec cepamo formu atpakaļ ledusskapī vēl uz 10-15 minūtēm.

8. Gatavajam ēdienam pārkaisi sasmalcinātus pētersīļus.

Kuskuss ar ķirbjiem, šalotes sīpoliem un pastinaku

Sastāvdaļas:

200 g kuskusa

0,5 ķirbis

5 šalotes sīpolu

1 burkāns

9 ķiploka daiviņas

1 pastinaka sakne

4 gab. žāvētas aprikozes

3 piparmētru zariņi

400 ml dārzeņu buljona

5 ēdamkarotes olīveļļas

1 kanēļa standziņa

6 krustnagliņas

1 tējkarote kurkumas

2 lauru lapas kardamona

4 anīsa zvaigznītes

2 peperončīno

0,25 tējkarotes jūras sāls

1 šķipsniņa safrāna

Pagatavošana: 

1. Notīriet un sagrieziet palielos gabalos ķirbi, pastinaka sakni, šalotes sīpolus, ķiplokus un sasmalcina paperončino, lieciet visu uz cepešplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs vai folija.

2. Pievienojiet krustnagliņas, lauru lapas, kardamonu, kanēļa standziņu, anīsu un kurkumu. Uzlejiet olīveļļu un visu samaisiet. Lieciet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 220 grādiem uz 10-15 minūtēm.

3. Pievienojiet kuskusam safrānu, sāli un nedaudz olīveļļas, pielejiet dārzeņu buljonu un uzlieciet katliņam vāku.

4. No dārzeņiem izņemiet lauru lapas, kanēļa standziņu un anīsu. Pievienojiet sagrieztas aprikozes.

5. Dārzeņiem pievienojiet kuskusu, labi samaisiet. Dekorējiet ēdienu ar piparmētru lapiņām.

Ķirbju biezeņzupa ar sarkanajiem ikriem un saldo krējumu

Sastāvdaļas:

300 g ķirbja

3 timiāna zariņi

Daži rozā piparu graudiņi

2 ēdamkarotes olīveļļas

1 ēdamkarote medus

150 ml dārzeņu buljona

80 ml saldā krējuma

4 ēdamkarotes krējuma siera

Sāls pēc garšas

4 ēdamkarotes sarkano ikru

Pagatavošana:

1. Cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru, liec palielos gabalos sagrieztu ķirbi, pievieno timiānu, rozā piparus, medu un uzlej olīveļļu. Cep 200 grādu temperatūrā aptuveni pusstundu.

2. Izceptos ķirbjus liec blenderī, pievieno dārzeņu buljonu un sablenderē.

3. Pielej saldo krējumu un atkal visu kopā sablenderē.

4. Salejiet zupu pa šķīvjiem un pievienojiet sieru un sarkanos ikrus.

Pīles krūtiņa ar ķirbjiem un apelsīniem

Sastāvdaļas:

300 g muskatķirbja

1 apelsīns

0,5 pīles krūtiņas

1 ēdamkarotes medus

Olīveļļa pēc vēlēšanās

Sāls, pipari, timiāns un balzamiko etiķis pēc garšas

Pagatavošana:

1. Notīriet un sagrieziet ķirbi palielos gabalos. Pievienojiet apelsīnu miziņu.

2. Apelsīnu nomizojiet un sagrieziet gabaliņos. Ķirbjiem pārlejiet apelsīnu sulu.

3. Pievienojiet olīveļļu, sāli, piparus, timiānu, medu un balzamiko etiķi, visu samaisiet.

4. Pīles krūtiņai uzberiet sāli un piparus, ādā izdariet diagonālus iegriezumus.

5. Gaļu lieciet grilā vai cepamajā formā, pārlejiet visu ar atlikušo marinādi. Vispirms 10 minūtes gatavojiet 200 grādu temperatūrā, pēc tam vēl 13 minūtes – 180 grādos.

6. Apelsīna gabaliņus lieciet pār pīles gabaliņiem un dārzeņiem, paturiet ēdienu vēl 5 minūtes cepeškrāsnī.

Rīsi ar ceptu ķirbi, kukurūzu un čili 

Sastāvdaļas:

200 g brūno un sarkano rīsu

1 ķirbis

0,5 zaļā čili pipara

1 kukurūzas vālīte

0,5 sarkanā čili pipara

1 sauja ķirbju sēklu

3 lociņi

1 laims

4 bazilika zariņi

1 zariņš piparmētras

4 ēdamkarotes olīveļļas

1 ēdamkarote kļavu sīrupa

0,25 tējkarotes jūras sāls

1 šķipsniņa maltu melno piparu

Pagatavošana:

1. Notīriet un palielos gabalos sagrieziet ķirbi, pievienojiet sāli, piparus, kļavu sīrupu un olīveļļu. Cepiet aptuveni 10-12 minūtes 230 grādu temperatūrā.

2. Kukurūzu apcepiet uz grila.

3. Vārītiem rīsiem pievienojiet apelsīnu miziņas un laima sulu, olīveļļu, čili piparus, sāli un samaisiet.

4. Sasmalciniet baziliku un lociņus, pievienojiet rīsiem kopā ar apceptām ķirbju sēklām un labi samaisiet.

5. Ceptas kukurūzas graudiņus atdaliet no vālītes un  pievienojiet salātiem kopā ar atdzisušajiem ķirbjiem.

Olas ar sēnēm uz ķirbju pankūkām

Sastāvdaļas:

Šalotes sīpols

300 g ķirbja

Sauja salātiem pielealātu lapu

3 olas

1 ķiploka daiviņa

2 šķipsniņas jūras sāls

0,5 tējkarotes etiķa

1 šķipsniņa provansas garšvielu

2 tējkarotes miltu

2,5 ēdamkarotes olīveļļas

5 šampinjoni

0,25 tējkarotes sāls

1 tējkarote etiķa

0,25 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana:

1. Sarīvējiet ķirbi uz rupjās rīves.

2. Uzkarsējiet pannā olīveļļu, ieberiet sagrieztas sēnes, sīpolus un ķiploku. Pieberiet sāli un piparus, pievienojiet provansas garšvielas. Cepiet visu līdz gatavībai.

3. Nelielā katliņā uzvāriet ūdeni, pievienojiet etiķi un uzvāriet olu pašot. Kad tā gatava, izņemiet to ar putu karoti un izvāriet otru olu.

4. Pannā uzkarsējiet vēl olīveļļu. Sarīvētajiem ķirbjiem pievienojiet miltus, sāli un olu. Visu samaisiet. Cepiet pankūkas.

5. Salātiem pievienojiet sāli, piparus, olīveļļu un etiķi.

6. Lieciet pankūkas uz šķīvja, pāri lieciet sēnes, olas pašot ( uzberiet tām sāli un pārgrieziet dzeltenumus).Uzlieciet sagatavotos salātus.

Kuskuss ar ķirbjiem un žāvētām aprikozēm

Sastāvdaļas:

1 glāze kuskusa

0,5 ķirbja

1 sauja žāvētu aprikožu

2 piparmētru zariņi

1 sauja kinzas

2 glāzes dārzeņu buljona

1 šķipsna tarhūna

3 tējkarotes medus

0,25 tējkarotes jūras sāls

4 ēdamkarotes olīveļļas

0,25 tējkarotes maltu melno piparu

Pagatavošana:

1. Pārlejiet kuskusam vārošu dārzeņu buljonu, katliņam uzlieciet vāku un atstājiet, lai uzbriest.

2. Notīriet un sagrieziet palielos gabalos ķirbi, lieciet to uz cepešplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Uzberiet sāli, piparus, uzlejiet olīveļļu un medu. Cepiet 200 grādos līdz gatavībai.

3. Sagrieziet aprikozes, tarhūnu, piparmētras un kinzu, pievienojiet etiķi un olīveļlu.

4. Gatavos ķirbjus sajauciet ar kuskusu un visu samaisiet.

Šīs ķirbju ēdienu receptes var likties sarežģītas pirmajā brīdī. Taču gatavošanas procesā jūs pārliecināsieties, cik vienkārši un ātri viss sanāk!

Sagādājiet nepieciešamās sastāvdaļas un ķerieties pie darba! Kurš no ēdieniem jums patika vislabāk? Man visvairāk pa prātam siltie salāti ar ķirbi un kuskusu.

Draudzene atklāj, kā no ķirbja uztaisīt īstu gardumu. Uztaisīju un mans vīrs tagad mani nēsā uz rokām was last modified: novembris 20th, 2021 by administrator
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Kā pagatavot gardu aivu ievārījumu ar valriekstiem, kuru visi vienmēr apēdīs un prasīs recepti
Nākamais raksts
No kādām vecmodīgām lietām dzīvoklī vajag atbrīvoties, lai uzlabot mājās auru (Foto)

Citi lasīja

Māte ziņo policijai par 18 gadus veco...

05/12/2017

Vai atceries slaveno filmu „Likteņa ironija”? Atklātas...

05/01/2021

Tautieši, palīdzēsim! Īrijā bezvēsts pazudis Ivetas 15...

10/12/2018

Traģēdija Londonā: Sieviete no 10. stāva izgrūž...

14/06/2017

Arestēta izvirtule, kas lidmašīnā laizījusi blakussēdētājas ausi

14/07/2017

Pasaulē visstraujāk izmirstošo valstu desmitnieks. Latvija ir...

14/05/2019

Vecmāmiņa izskaidroja, kuras lietas virtuvē uzkrāj smagnēju...

07/03/2022

Ārsti izņēma 100 nagu, naglu un asmeņu...

13/10/2017

Šausmas Dānijā: latvietis nogalina divus bērnus un...

13/12/2018

Miris ASV republikāņu senators Džons Makeins –...

26/08/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • Kāpēc ir nepieciešams kaltēt jasmīnu ziedus

Jaunākais

  • Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu ilgi un kupli. Draudzenes prasa izskaidrot

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top