Satriecošas tortes ripas ar sulīgu pildījumu un maigu krēmu ir lielisks savienojums! Tieši tāda kombinācija iepriecinās Olgas Matvejas talanta cienītājus. Savā kulinārijas blogā viņa padalījās ar neparasti garda deserta recepti, kuru rudenī gribēsies gatavot regulāri. Bavārijas ābolu ar maigo vārīto krēmu neatstās citu izvēli!
Saldie augļi, kas atgādina marmelādi, kas paslēpti starp mutē kūstošām tortes ripām ir šī deserta galvenā rozīnīte. Dievišķais ābolu aromāts spēs padarīt traku katru.
Kā pagatavot Bavārijas ābolu torti: svarīga nianse
Lai šis saldais ēdiens būtu izcils, nepieciešams pagatavot garšīgu vārīto krēmu. Tam jābūt viendabīgam. Jāseko, lai krēms nepiedegtu pannā. Ja manīsiet, ka veidojas kunkulīši, ņemiet sietu un izberziet krēmu caur to.
Sastāvdaļas:
1 kg ābolu
400 g sviesta
450 g miltu
180 g cukura
Vanilīns pēc garšas
4 ēdamkarotes ūdens
500 ml piena
2 ēdamkarotes krējuma
0,5 tējkarotes sodas
1 ēdamkarote etiķa
2 olas
Pagatavošana:
1. Katlā ar biezu apakšu ielej ūdeni. Kārtīgi nomazgā ābolus. Izņem serdes. Sasmalcina šķēlītēs.
2. Ābolus liek katlā, pieber 3 ēdamkarotes cukura. Uzliek vāku, liek katlu uz uguns. Uzvāra. Samazina uguni līdz minimumam un atstāj sautēties 15 minūtes. Ļauj atdzist.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!