Vai esat kādreiz nogaršojuši maizi ar nosaukumu „paklājčībiņas”? Protams, ka esat! Tikai nezinājāt, kā to sauc. Visiem pārējiem, izņemot itāļus, vārds „ciabata „ neko neizsaka. Tulkojums visai precīzi apraksta neiedomājami gaisīgo mīklu. Šo poraino maizi ļoti iecienījuši cilvēkiem, kam patīk aktīvs dzīvesveids.
Šī maize ir gaisīgi, līdz ar to var un vajag gatavot mājās! Bez īpaša ierauga un bez īpašas maizes krāsns. Tāpēc piedāvājam jums ciabatas recepti, pēc kuras tā sanāks gaisīga, ar kraukšķīgu garoziņu.
Atceros līdz pat savam 43 gadu vecumam veikalos skatījos uz to maizīti, un principā uzreiz gāju tālāk, un ņēmu kādi rupjmaizīti vai tostermaizi.
Tas viss notika līdz vienam brīdim, kad pie manis atbrauca ciemos sen neredzēta draudzene no Itālijas, kura pastāstīja, kā viņa mājās gatavot maizīti bez speciāliem rīkiem un tā sanāk visai garšīga. Sākumā bija grūti saņemties pašai pamēģināt, bet kad to izdarīju, sapratu, ka draudzenei bija taisnība.
Šādu maizīti tagad cepu biežāk un visā ģimenē tā garšo.
Sastāvdaļas:
450 g kviešu milti
400 ml ūdens
2 g raugs
1 tējkarote sāls
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu, kā šādu maizīti var pagatavot!