Vītināti tomāti ir viena no populārākajām itāļu uzkodām. Šos gardos tomātiņus izmanto kā papildinājumu daudziem ēdieniem. Pat tādas elementāras brokastis kā sviestmaizes uzmirdzēs jaunās krāsās, ja tām pievienosiet vītinātus tomātiņus.
Tāda ēdiena pagatavošana ir pavisam vienkārša. Uz pannas apcep dažas baltmaizes šķēles, uzzied virsū mīksto sieru un virsū uzliec vītinātus tomātiņus. Rezultāts būs satriecošs!
Kā pagatavot vītinātus tomātus itāļu gaumē
Tādai uzkodai populārā kulinārijas blogere Olga iesaka ņemt vienāda izmēra tomātus. Viņa apgalvo, ka mīkstums noteikti jāizņem. Bez šaubām, arī ar mīkstumu var pagatavot šo uzkodu, taču tad nāksies ilgi gaidīt, līdz tomāti apžūs
Sastāvdaļas:
2 kg tomātu
2 ķiploka galviņas
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
2 zariņi rozmarīna
1 tējkarote ābolu etiķa
250 ml olīveļļas
Cukurs pēc garšas
2 tējkarotes itāļu garšvielu
LASI VĒL:
- PIEREDZĒJIS DĀRZNIEKS ATKLĀJ, KĀ UZLABOT SITUĀCIJU, JA ISTABAS AUGAM DZELTĒ LAPAS
- KĀPĒC VAJAG TUALETES PAPĪRU LIKT DRĒBJU SKAPĪ. VARI SMIETIES, VARI NESMIETIES, BET DARU TĀ KATRU MĒNESI
- VANGA NOSAUCA, KĀDAS LIETAS JĀTUR VIRTUVĒ KATRAI SAIMNIECEI, LAI MĀJĀS BŪTU LAIME UN VEIKSME
Pagatavošana:
1. Tomātus nomazgā. Griež četrās daļās un izņem mīkstumu.
2. Cepešpannu ieziež ar augu eļļu. Blīvi saliek tomātus.
3. Uzber sāli, melnos piparus. Pievieno nedaudz itāļu garšvielu.
4. Notīra ķiplokus un sagriež nelielās plāksnītēs. Liekam tās katrā tomātu gabaliņā.
5. Liek cepešpannu līdz 70-80 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Kaltē aptuveni 5 stundas.
6. Mazgā burciņas, noplaucē tās un noslauka sausas. Kārtām liek tomātus, uzber 2 šķipsniņas itāļu garšvielu. Pieliek arī rozmarīna zariņu.
7. Liek atkal kārtu tomātu un viegli pieblīvē. Vēl uzber garšvielas.
8. Olīveļļai pievieno ābolu etiķi un labi samaisa. Tomātiem uzber 1 tējkaroti cukura. Pāri lej olīveļļas un ābolu etiķa maisījumu. Tam pilnībā jāpārklāj tomāti.
Burciņu aizvāko un liek ledusskapī.
Sākt nogaršot šo gardo uzkodu vēlams vismaz pēc 2 nedēļām. Pa to laiku tā paspēs nogatavoties un kļūs neiedomājami smaržīga. Vai tu kaut reizi esi gatavojis vītinātus tomātus tā, kā to dara itāļi?