Tradicionālie rullīši stipri atšķiras no tiem, ko varam iegādāties suši bāros. To sastāvā ir nori lapas, rīsi un tikai viena sastāvdaļa pildījumam. Mēs šīs dažādās rullīšu variācijas saucam par “Kaliforniju” un “Filadelfiju”. Tos nevar atrast Japānā, toties ļoti populāri tie ir Eiropā un Amerikā.
Bet tu vari gatavot savā virtuvē, kā tev patīk, un izmēģināt visdažādākos variantus. Visbiežāk par pildījumu izmanto lasi, zuti, asari, krabi, tunci, krabju nūjiņas, mīksto sieru, gurķi, omleti u.t.t. Šodien neapskatīsim atsevišķas receptes, pievērsīsimies rullīšu pagatavošanas svarīgākajām niansēm.
Kā pareizi sagatavot rīsus
Rīsi jāvāra tā, lai tie nebūtu cieti, bet lai arī nepārvērstos par putru. Vari nopirkt dārgos, speciāli suši pagatavošanai paredzētos rīsus, bet var izmantot arī parastos apaļos. Atšķirība būs tikai ūdens proporcijās. Speciālajiem rīsiem ūdeni vajag mazāk.
Internetā ir dažādas receptes, bet mēs pastāstīsim par to, kuru esam izmēģinājuši paši. Vispirms ne mazāk kā 5 reizes apaļos rīsus noskalo ļoti aukstā ūdenī. Japāņiem rīsu skalošana ir īsts rituāls.
Pēc tam uzlej rīsiem ūdeni attiecībā 1:2,5 katliņā ar biezu apakšu. Kad ūdens uzvārās, samazini uguni līdz minimumam.Vāciņam blīvi jānosedz katls, noņemt vāku nedrīkst. Tā rīsi, lai briest 10-15 minūtes.
Pa to laiku sajauc 1 ēdamkaroti rīsu etiķa, 1 tējkaroti cukura, 0,5 tējkarotes sāls. Visu liec uz lēnas uguns un maisi, kamēr izkūst cukurs un sāls.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!