Kekss ir no mitrajiem, “sulīgajiem”, nav ne trekns, ne pārāk salds, smaržo pēc banāniem un būs brīnišķīgs našķis pie kafijas tases.
Sastāvdaļas:
- 2 pārgatavojušies banāni;
- 250 ml bezpiedevu jogurta;
- 2 olas;
- 1/4 glāze vīnogu kauliņu eļļas;
- nedaudz vaniļas esences.
- pusglāze cukura;
- pustējakrote kanēļa;
- 2 tējkarotes cepamā pulvera;
- sauja valriekstu;
- 2 glāzes miltu (var miksēt pilngraudu, kviešu u.c.)
Pagatavošana:
Uzkasē cepeškrāsni līdz 180 C. Vienā traukā sajauc visas slapjās sastāvdaļas (saraksta pirmās piecas).
Otrā traukā visas sausās. Sajauc vienu maisījumu ar otru, maisa tikai tikmēr, kamēr nav sausu miltu.
Iesviesto gredzenveida cepamo formu un pilda ar mīklu. Cep pusstundu, tad pārklāj ar foliju un cep vēl 20-30 minūtes.