Sastāvdaļas
● 500 g biezpiena
● 3 olas
● 300-400 g miltu
● vaniļas cukurs
● 9-12 ēdamkarotes cukura
● šķipsniņa sāls
● 1 tējkarote sodas
● etiķis vai citrona sula sodas dzēšanai
● pūdercukurs
● augu eļļa
Pagatavošana
Biezpienu samīca ar vaniļas cukuru. Olas sakuļ ar sāli un cukuru. Sodu dzēš un pievieno olu maisījumam. Vaniļas biezpienam pievieno izsijātus miltus, samīca mīklu. Augstā katlā lej pietiekoši daudz augu eļļas un uzkarsē uz mazas uguns. Ļoti svarīgi ir eļļu nepārkarsēt! Ar mitrām rokām, no biezpiena mīklas veido bumbiņas, fritē eļļā. Jāskatās, lai pončiki nepielīp katla apakšai un vienmērīgi apcepas. Gatavus pončikus liek uz salvetes, lai notek liekā eļļa. Pasniedz pārkaisītus ar pūdercukuru.