manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu...
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...
Man ir pāri 40, bet tikai tagad uzzināju,...
Manai mīļākajai jakai spalīsa rāvējslēdzējs. Kā to vienkārši...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Vīnes ābolu strūdele

Sastāvdaļas

Mīklai:
250 g kviešu miltu
2 g sāls
1 ola
100 g remdena ūdens
20 g eļļas

Pildījumam:
100 g rīvmaizes
50 g svieta
140 g cukura
10 g malta kanēļa
170 g rozīņu
10 g citrona sulas
1 kg mizotu, plānās šķēlēs sagrieztu skābu ābolu (vēlams antonovka)
1 šļuka ruma

Pagatavošana
Ābolu strūdele patiesi ir viens no populārākajiem un izplatītākajiem kulta desertiem pasaulē, ko savās ēdienkartēs iekļāvuši gan smalkie Vīnes kafijas nami, gan Amerikas ceļmalas krogi, gan Japānas tējnīcas.

Un, ja šo rudens garšu piesātināto ābolmaizi cepsi mājās, atvērsi durvis priekam un svētku aromātam.

Strūdeles mīklas masa ir pavisam vienkārša, taču to labāk ieteicams pagatavot iepriekšējā dienā.

Mīklas sagatavošana: sajauc kopā olas ar remdeno ūdeni, eļļu un sāli, tad pievieno masai miltus. Visu kārtīgi sajauc un liec ledusskapī uz nakti, lai visas sastāvdaļas labāk sadraudzējas un kļūst par vienu veselu.

Strūdeles pildījumu sagatavo pa daļām:

aplej rozīnes ar rumu un liec, lai ievelkas;
pannā izkausē sviestu un apcep tajā rīvmaizi, lūdz tā kļūst zeltaini brūna;
sajauc kanēli ar cukuru.
Kad sviestā karamelizētā rīvmaize atdzisusi un rozīnes piesūkušās ar rumu, sajauc visas pildījuma sastāvdaļas kopā ar šķēlēs sagrieztajiem svaigajiem āboliem.

Strūdeles veidošana un cepšana.

Sadali sagatavoto mīklu nelielās porcijās. Pāris minūtes pirms mīklas rullēšanas, paturi to neitrālas garšas eļļā – tad tā kļūs elastīgāka.

Uz kokvilnas drānas uzkaisi miltus un uz tās plāni jo plāni izrullē strūdeles mīklu. Apgriez liekos stūrus un biezākās mīklas maliņas. Klāj bagātīgi ābolu strūdeles pildījumu četrstūra formā izrullētās mīklas vienā malā un ar kokvilnas drānas palīdzību sarullē strūdeli.

Kārto strūdeli uz cepampapīra, kas nokaisīts ar rīvmaizi, apsmērē kūku ar kausētu sviestu un liec cepties, iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kādas 20 min. 180 C grādos.

Kad māju piepilda ceptu ābolu un kanēļa aromāts un kad strūdele kļuvusi zeltaini brūna, ņem to ārā no cepeškrāsns. Baudīt to var gan karstu gan aukstu, ar saldo krējumu vai vaniļas mērci.

Avots: gardezi.lv

Vīnes ābolu strūdele was last modified: oktobris 18th, 2017 by Oga
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Eksperimenta nolūkos sieviete dzēra vīnu katru dienu. Lūk, kas ar viņu notika pēc pusgada!
Nākamais raksts
Psihoterapeite kategoriski par iepriekšējo gadsimtu: “Vecenes dzemdēja laukā un vēža nebija”

Citi lasīja

Profitroļi – ļoti vienkārši pagatavojami pīrādziņi

29/11/2018

Kārtainie salāti “Jaunums” – ļoti vienkārši, garšīgi...

09/04/2019

Ziemassvētku apburošā piparkūku siera torte

24/11/2017

Ātrā ķirbju un ābolu kūka ar iebiezināto...

20/10/2018

Vienreizēja mīkla pannā ceptiem pīrādziņiem vai belašiem

07/06/2019

Speķis sīpolu mizās ar ķiploku. Mēli var...

20/08/2018

Vieglā banānu-melleņu kūka bez miltiem un sviesta...

23/05/2017

Kā pagatavot maigu un sulīgu šašliku no...

24/03/2019

Kabaču laika gardums – fiksās kabaču ripiņas...

23/08/2018

Īsts mājas zefīrs. Dievīgi garšīgs!

17/09/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • NODERĪGI: Dārzi Latvijā, kas piedāvā pašiem lasīt zemenes!

  • 6 labākie dabīgie mēslojumi tomātiem – nožēlosiet, ja nepamēģināsiet!

  • Kāpēc ir nepieciešams kaltēt jasmīnu ziedus

Jaunākais

  • Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu ilgi un kupli. Draudzenes prasa izskaidrot

  • Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

  • Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie stilista un draugi mani neatpazina (Foto)

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top