Neraugoties uz lietaino un lietaino un vēso pavasari, zemeņu raža šogad padevusies lieliska. Kad mājinieki kārtīgi saēdušies svaigās ogas, daļa ogu sasaldētas, vēl kāda daļa aizgājusi ievārījumos un kompotos, rodas jautājums: ko darīt ar atlikušajām? Mūsu atbilde: gatavo zemeņu mohito ziemai.
Zemeņu mohito ziemai
Sastāvdaļas:
500 g zemeņu
300 g cukura
Pāris šķēlītes citrona
Piparmētras zariņš
2,5 l ūdens
Pagatavošana:
1. Sastāvdaļas paredzētas 1 trīs litru burkas piepildīšanai.
2. Lai izvairītos no visādiem pārsteigumiem, zemenes kārtīgi nomazgā. Pēc tam liec tās uz 5 – 15 minūtēm aukstā ūdenī.
3. Vārošā ūdenī ber cukuru. Samaisi, uzvāri un ļauj cukuram izšķīst.
4. Burkas sterilizē.
5. Liec nomazgātās un no lapām attīrītās ogas sterilajā burkā.
6. Liec burkā arī citrona šķēlītes un piparmētras zariņu.
7. Pārlej ogas ar vārošu sīrupu, piepildi burku līdz pašai augšai.
8. Uzliec burkai sterilu vāciņu (neaizskrūvē) un ļauj tā pastāvēt 30-40 minūtes.
9. Pēc tam nolej sīrupu katliņā un vēlreiz uzvāri un vāri 1 minūti.
10. Uzlej vārošo sīrupu ogām un aizskrūvē vāciņu.
11. Apgāz burku otrādi – pārbaudi, vai netek. Ja tek uzliec citu sterilu vāciņu un apsedz burku ar segu. Lai stāv, līdz pilnīgi atdziest.
12. Tas arī viss, zemeņu mohito ziemai gatavs. Labu apetīti un veiksmīgus kulināros eksperimentus!
Šāds mohito lieliski veldzē. Tam piemīt smalks piparmētru aromāts, lieliska zemeņu garša un aukstajā ziemā šis dzēriens tev dāvinās īsti vasarīgu garastāvokli.