SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg gurķu
- 2 sarkanās paprikas
- 3 lieli sīpoli
- 5 ķiploka daiviņas
- 80 ml galda etiķa
- 80 ml eļļas
- 1 ēdamkarote sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- bunte ar dillēm
PAGATAVOŠANA:
- Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.
- Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa.
- Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 20 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt.
- Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu.
- Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.
Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!