Gaspačo latviskā gaumē – tiem kuriem tīk maigākas un pazīstamākas nianses, bet tik un tā gribas izmēģināt ko jaunu.
Sastāvdaļas
1 l kefīra
3 vidēji gurķi, sagriezti gabalos
buntīte diļļu
2 ķiploka daiviņas, nomizotas
svaigs koriandrs
pusbuntīte lociņu
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
1 dzeltenais tomāts
1 sarkanais tomāts
Pagatavošana
Blenderī ielej kefīru, pievieno gurķus, dilles, ķiplokus, daļu koriandra, daļu loku un sablenderē viendabīgā masā.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisi.
Lej zupu bļodās un dekorē ar smalki sakapātiem tomātiem, koriandru un lociņiem. Pasniedz.
Avots: gardezi.lv