Īsta itāļu gaļa… Vai esat šādu mēģinājuši? Itālijā runā, ka to prot pagatavaot tikai Apenīnu pussalas profesionāļi. Bet esam pārliecināti, ka Jūs tiksiet ar uzdevumu galā tikpat labi kā profesionāļi. Aromātiska, apetelīga, ar kraukšķīgu garoziņu, dažādām garšvielām un apelsīnu miziņu – šī gaļa ir ārkārtīgi garda delikatese.
Sastāvdaļas
- Cūkas lāpstiņa 1-1,5kg;
- Olīveļļa pēc garšas;
- Sāls pēc garšas;
- Melnie pipari pēc garšas;
- Salvija 2 ēdamkarotes;
- Rozmarīns 2 ēdamkarotes;
- Apelsīnu miza 3 ēdamkarotes;
- Ķiploks 6 daiviņas;
- Ķimenes 2 ēdamkarotes.
Pagatavošana
1.Ņemiet cūkas lāpstiņu un nomazgājiet zem tekoša ūdens. Izdariet dziļu griezienu gaļas viducī tā lai viens sāns paliek vesels.
2. Tad gaļu griziet paralēli galdam, lai veidotos garš gabals
3. Vietās, kur gaļa ir biezāka izdariet slīpus iegriezumus, lai gaļa labāk iemarinētos.
4. Iesmērējiet gaļas virspusi ar olīveļļu un iesāliet.
5. Tad apkaisiet ar pipariem, ķimenēm, sasmalciniet rozmarīnu un salviju, ķiplokus un sarīvē apelsīnu mizu. Visu liek uz gaļas.
6. Tad gaļu akurāti sarullē.
7. Gatavo ruleti ierīvē ar sāli un atlikušajām garšvielām.
8. Aptin gaļu ar kaprona diegu un liek ledusskapī uz 3 – 4 stundām. Ideālajā variantā atstāj uz nakti.
9. Cepeškrāsni izregulē uz 230 grādiem. Cepamtrauku ieziež ar olīveļļu. Lieciet krāsnī uz 20 minūtēm. Pēc tam regulējiet cepeškrāsni uz 120 grādiem un cepiet vēl stundu.
10. Izņemiet cepeti no krāsns un uz 10 minūtēm apklājiet ar foliju. Gatavs!