Katra saimniece zina, ka vasara nav nekāds atpūtas laiks. Sākot ar jūniju līdz pat oktobrim katra virtuve pārtop par konservu cehu, kur prasmīgas rokas sarūpē krājumus no dabas dāvanām visai ziemai. Un, protams, pirmajā vietā ir ievārījumi. Kāds ievārījums ir visgardākais? Sarežģīts jautājums. Laikam jau favorīts būs zemeņu ievārījums.
Zemeņu ievārījums ar veselām ogām
Zemeņu ievārījumam ar veselām ogām ir viens trūkums. Sīrups tajā sanāk ļoti šķidrs. Protams, arī tam var atrast pielietojumu vai sliktākā gadījumā sīrupu var iebiezināt, līdz konfitūra konsistencei. Bet šodien pastāstīsim par interesantāku veidu.
Tavā priekšā zemeņu – banānu ievārījuma recepte. Ogas neskābst, bet sīrups ir biezs arī bez iebiezinātāja! Banānus vajag ņemt gatavus, jau patumšus. Zaļi būs jāvāra divreiz.
Sastāvdaļas:
1kg svaigu zemeņu
350 g gatavu banānu
500 g cukura
Pagatavošana:
1. Zemenes pārlasi, nomazgā zem tekoša ūdens. Ja ogas ir ļoti lielas, pārgriez tās uz pusēm. Atstāj uz 4-7 stundām, lai ogas palaiž sulu.
2. Liec katlu ar ogām uz uguns un uzvāri, bet tālāk nevāri. Samaisi, noņem putas un izslēdz plīti. Nogaidi, lai ievārījums pilnīgi atdziest un atkal liec uz uguns.
3. Banānus sagriez vai saspaidi ar dakšiņu. Pievieno ievārījumam un labi samaisi.
4. Vāri ievārījumu no uzvārīšanās brīža 15 minūtes. Neaizmirsti noņemt putas.
5. Gatavo ievārījumu salej sausās sterilizētās burciņās un aizskrūvē ar vāciņiem. Apgriez burciņas otrādi un sasedz ar segām. Turi tā līdz pilnīgai atdzišanai.
6. Uzglabā ievārījumu vēsā vietā.