manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs nēsā uz rokām

Autors: Edgars Bērziņš 24/12/2022

Kāpostu tīteņi droši vien ir viens no mīļākajiem ēdieniem daudzās ģimenēs. Taču vieniem tie sanāk ļoti ūdeņaini, citiem tādi, ka gribēsies vēl un vēl. Ir viens noslēpums, ar kura palīdzību var pagatavot garšīgus tīteņus un es ar to padalīšos. Manus mājiniekus un draugus ar varu neatraut no šī ēdiena!

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus

Kur radušies kāpostu tīteņi

Tradicionāli tiem piedēvē slāvu izcelsmi. Taču, izrādās, ka tos gatavo visā pasaulē. Grieķijā kāpostu lapu vietā ņem vīnogu lapas, dažos citos apgabalos – jaunās biešu lapas.

Arī pildījums var būt visdažādākais. Rīsi, griķi, kviešu, kukurūzas  putraimi. Tāpat gaļu var izvēlēties jebkuru vai arī gatavot kāpostu tīteņus ar sēnēm un dārzeņiem. Tīteņus gatavo praktiski visās Eiropas valstīs, tikai sauc tos dažādi. Arī Korejā un Ķīnā!

Un nu pie lietas.

Ideālu kāpostu tīteņu pagatavošanas noslēpums

Tev vajadzēs:

Izvēlēties lielu kāpostu ar veselām lapām;

Ņemt apaļgraudu rīsus, jo tiem ir labs lipekļa līmenis;

Ņemt malto garšu pēc garšas – es izvēlos jauktu cūkgaļas un liellopu gaļas maisījumu (viena pati liellopa gaļa būs pārāk sausa, viena pati cūkgaļa – pārāk trekna);

Pievienot pildījumam sīpolus, burkānus un ķiplokus- tos vispirms apcepu mīkstus pannā;

Kāpostu lapas novāra mīkstas;

Rīsus vāra līdz pus gatavībai;

Sajauc rīsus ar malto gaļu un apceptajiem dārzeņiem;

Pildīt kāpostu lapās pildījumu

Un nu noslēpums! Noteikti apcepiet sapildītos tīteņus pannā nelielā eļļas daudzumā. Tas aizņems  nedaudz vairāk laika, un pēc tam vēl nāksies mazgāt pannu, bet, ticiet, tas ir tā vērts! Pietiks, ja apcepsiet tīteņus no visām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini.

Cepiet uz lielas uguns, veltiet tam dažas minūtes. Tikai pēc apcepšanas tīteņus lieciet katlā un gatavojiet tālāk.

Kādēļ? Kad apcepsiet tīteņus, kāposti izdalīs visus lapās esošos cukurus. Galu galā tie karamelizēsies, un tas piedos tīteņiem neparastu saldenu garšu.

Pat pēc vārīšanas tīteņi būs nedaudz kraukšķīgi,  kāposti nebūs „gumijas”, bet ļoti garšīgi. Tā gatavojot kāpostu tīteņi nebūs ūdeņaini, bet blīvi, kāposti nejuks ārā, bet pildījums būs pilnīgi izvārījies.

Tālākie soļi:

Ņem tomātu pastu (vai labāk sasmalcinātus tomātus savā sulā), nedaudz krējuma, garšvielas pēc garšas;

Visu samaisīt un atjaukt ar ūdeni vai buljonu;

Salikt apceptos tīteņus blīvi katlā un pārliet ar sagatavoto šķidrumu;

Vārīt līdz gatavībai – es vāru 30-40 minūtes, lai labi izvārās pildījums.

Reizēm laika ekonomijai vai kad aizņemti visa plīts, tad lieku tīteņus dziļā cepamajā traukā un cepu tos cepeškrāsnī. Starpība nekāda, tikai cepeškrāsnī cept vajadzēs 40-50 minūtes.

Noteikti izmēģiniet gatavot tīteņus ar apcepšanu, silti iesaku. Tie patiešām būs garšīgāki un aromātiskāki, tie nezaudēs formu. Garšos visiem!

Kā pareizi gatavot kāpostu tīteņus. Pagatavoju un vīrs nēsā uz rokām was last modified: 24 decembris, 2022 by Edgars Bērziņš
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Mana omīte atklāj, kā izaudzēt gurķus glāzē uz mājas palodzes
Nākamais raksts
Kā atbrīvoties 5 minūtēs no nevēlama aromāta skapī. Drēbes svaigas jau no pagājušā gada

Citi lasīja

20 ģeniālas idejas kā ekonomēt vietu mazā...

25/02/2018

Kā ķīniešu saimnieces iemācījās ātri un viegli...

29/05/2021

Kā veikt ingvera ietīšanos, un atbrīvoties no...

08/06/2019

Tikai neiedomājieties olu iepakojuma kārbas izmest ārā!...

05/08/2019

Kā mana virtuve beidzot kļuva skaista un...

02/10/2018

No kādām vecmodīgām lietām dzīvoklī vajag atbrīvoties,...

24/11/2021

Kā pagatavot mājas apstākļos dezinfekcijas līdzekli: 3...

21/03/2020

Pasauli iekaro diēta, kuru nodēvē par sensāciju

16/05/2017

Svešinieks centās aizvest zēnu, bet to nevarēja...

03/05/2019

Mūžu dzīvo, mūžu mācies. 30 knifi, lai...

19/02/2019

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Kā pareizi pagatavot ķiploku ziemai dažās minūtēs. Našķēties varēsi pēc tam veselu gadu

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Vecmāmiņa man parādīja, kā ātri un viegli noadīt istabas čībiņas. Tagad visem tādas taisu

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top