Itāļu virtuves cienītāji zina, ka vītināti tomāti piedod ēdienam neaizmirstamu garšas toni. It kā nekā īpaša, bet bez tiem neiztikt. Cik garda sanāk pica un salāti, ja tur pievieno šo sastāvdaļu.
Pat parasta karstmaize ar sieru un vītinātiem tomātiem jau ir neliels mākslas darbs!
Bieži vien saimnieces nevēlas gatavot vītinātus tomātus mājas apstākļos tāpēc, ka tas aizņem daudz laika un spēka. Aizjūras ēdiens šķiet sarežģīts un prasa lielu kulināra pieredzi.
Taču, kā izrādās, viss ir ļoti vienkārši. Pastāstīšu, kā pagatavot vītinātus tomātus mikroviļņu krāsniņā.
Sastāvdaļas:
Tomāti 500 g
Ķiploku pulveris 1 tējkarote
Sāls 0,5 tējkarotes
Kaltēts baziliks 1 tējkarote
Cukurs 0,5 tējkarotes
Olīveļļa 100 ml
Pagatavošana:
1. Nomazgāt tomātus, noslaucīt tos sausus.
2. Likt tomātus uz šķīvja, pārbērt tiem sāli un cukuru, apslacīt ar olīveļļu. Šķīvi ar tomātiem likt mikroviļņu krāsnī un cept 8 minūtes maksimālā jaudā.
3. Noliet izveidojušos šķidrumu atsevišķā traukā, pēc tam likt šķīvi ar tomātiem atpakaļ mikroviļņu krāsnī vēl uz 7 minūtēm.
4. Ļaut tomātiem atdzist, tad pārkaisīt pāri kaltētu baziliku un ķiploku pulveri.
5. No tomātiem nolietajam šķidrumam pieliet atlikušo olīveļļu un pārliet to vītinātajiem tomātiem.
Vītinātu tomātu pagatavošanai mājas apstākļos mikroviļņu krāsnī vēlams izmantot gaļīgus, sulīgus tomātus. Šādi pagatavotus tomātus pat var uzglabāt ledusskapīt līdz pat gadam.
Vēl var vītinātajiem tomātiem pievienot itāļu garšvielu, kā iesaka daudzi itāļu pavāri.