Marinētas sēnes, kā veikalā, 20 minūtēs? Vienkāršāk par vienkāršu! Mūsu marinēto šampinjonu recepte ir laba divu iemeslu dēļ: pirmkārt, tie ir garšīgi, otrkārt, tie ir pagatavojami ļoti ātri. Ja tu vēl aizvien domā, ka sēņu marinēšana ir piņķerīgs darbs, pamēģini šampinjonus pagatavot pēc mūsu receptes. Tādi no jūsu svētku galda pazudīs pirmie!
Mēs pierādīsim, ka sēņu marinēšana mājas apstākļos ir ātrs pasākums. Tieši otrādi, sēnes var marinēt tieši pirms svētkiem, pietiks ar 20 minūtēm un vajadzīgajiem produktiem. Ar šādu uzdevumu tiks galā pat nepieredzējis kulinārs.
Vajadzēs:
1 kg šampinjonu
2 sīpolus
6-8 daiviņas ķiploka
75 ml augu eļļas
1 tējkaroti sāls
1 tējkaroti cukura
75 ml etiķa
10 krustnagliņas
10 smaržīgos piparus
10 melnos graudu piparus
1 tējkaroti malta koriandra
6 lauru lapas
Pagatavošana:
1. Šampinjonus nomazgā, notīri, lielākos sagriez 2-4 daļās.
2. Liec sēnes sausā pannā uzliec pannai vāku un sutini uz vidējas uguns 5 minūtes. Šampinjoniem jālaiž sula un viegli jāpasūt.
3. Pa to laiku gatavo marinādi. Ķiplokus sagriez plānās plāksnītēs, sīpolus sagriez pus gredzenos, tad sajauc sīpolus un ķiplokus kopā dziļā bļodā. Pievieno eļļu, sāli, cukuru, piparus, koriandru, krustnagliņas un lauru lapas. Pārlej pāri etiķi un kārtīgi visu samaisi.
4. Pannā ar sēnēm lej marinādi un pavāri visu kopā uz nelielas uguns 5-7 minūtes. Noņem no uguns un ļauj sēnēm pastāvēt zem vāka vēl 3-4 minūtes.
5. Gatavās sēnes kopā ar marinādi liec 1,5 litru burkā, uzliec vāku un ļauj pilnībā atdzist. Atdzisušas sēnes vari uz kādu laiku ielikt ledusskapī.
6. Garšīgās sēnes liec galdā degustācijai. Labu apetīti!
Tādas sēnes ledusskapī var glabāt 2 nedēļas hermētiski noslēgtā traukā. Taču, patiesību sakot, tik ilgi tās tur nenostāvēs – tiks apēstas vienā mirklī, bet dažām saimniecēm pat gatavošanas laikā.
Lai labi garšo!