Mēs visi kopš bērnības zinām, cik labi ir svaigi sīpoli. Neraugoties uz raksturīgo smaržu un garšu, sīpoli garšo daudziem. Šodien mēs pastāstīsim, ka ne līdz galam izvarīti sīpoli var dažādot tavu priekšstatu par šī dārzeņa izmantošanu.
Vārīti sīpoli
Tikai ar ūdens un vēl dažu sastāvdaļu palīdzību varam viegli noņemt to specifisko garšu no sīpoliem. Un pēc tam izmantot tos salātos, uzkodās vai pat tējās. Beigās mēs padalīsimies ar marinētu sīpolu recepti. Tādi sīpoli lieliski noderēs vasaras piknikos. Nepalaid garām!
Sīpolu tēja
Lai cik tas dīvaini neliktos, nešķobi degunu pirms laika. Dzēriena nosaukums skan neparasti, bet rezultāts sanāk gana labs pēc garšas. Un, ja vēl atceramies, cik laba ir šī tēja, tad dzert to ir viegli un patīkami.
Sastāvdaļas:
1 sīpols
200 ml karstas tējas
Pagatavošana:
1. Tēju var izvēlēties gan melno, gan zaļo. Tikai raugies, lai tajā nebūtu nekādu piedevu, tie tikai traucēs.
2. Tējai uzlej jau nedaudz padzisušu vārītu ūdeni. Ja ņem zaļo tēju, tad jāpadzesē ilgāk, lai nezustu vērtīgās vielas.
3. Notīri sīpolu un sasmalcini to krusteniski. Vienlaikus sīpols nedrīkst izjukt. Tad ieliec sīpolu glāzē ar tēju uz 5-10 minūtēm.
4. Ja vēlies, dzērienam vari pievienot dažas piparmētru lapiņas vai pustējkaroti medus.
5. Tādu tēju labāk dzert no rīta tukšā dūšā, bet var arī citā diennakts laikā.
Kā pareizi noplaucēt sīpolus salātiem – svarīgs moments, lai garša būtu lieliska.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!