manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Mana omīte atklāj, kāpēc tualetes ūdens tvertnē jālej...
Lai telefonu remonts ietu secen jeb kā pareizi...
Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu...
Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus...
Iepriekš es jutos kā pelēkā pele. Aizgāju pie...
Atklāj iemeslu, kāpēc 82 gadus vecais leģendārais aktieris...
Ko nepieciešams darīt sievietēm pēc 50 gadu vecuma,...
Izrādās līdz šim es nepareizi mazgāju spilvenus. Kā...
Visus šos gadus es putraimus uzglabāju nepareizi. Omīte...
Kā sievietei pēc 50 ģērbties pavasarī, lai izskatītos...

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Padomi

Kāpēc vajag marinēt olas etiķī. Omīte man šo iemācīja

Marinētas olas ir sens vācu ēdiens. Tāds olu pagatavošanas veids radies pirms 300 gadiem. Tādā veidā olas var saglabāt ilgi. Šis olu uzglabāšanas veids saglabājies līdz pat mūsdienām, bet ar laiku radās arī daudzi marinēšanas veidi, par tiem arī šodien pastāstīsim.

Marinētas vistu olas ir lieliska uzkoda jebkurā furšeta galdā. Tāpat tādas olas gatavo arī daudzos pabos un bāros, kur tās izmanto kā uzkodu pie dažādiem kokteiļiem.

Daudzi priekšroku dod marinētām paipalu olām, apgalvojot, ka tās ir daudz garšīgākas. Taču tā ir gaumes lieta. Marinādes, kuras šodien piedāvājam, der jebkurām olām.

Marināde amerikāņu gaumē

Sastāvdaļas:

12 vistu olas

250 ml baltā etiķa

250 ml ūdens

1 ēdamkarote cukura

2 tējkarotes marinādes garšvielu

1 tējkarote sāls

Pagatavošana:

1. Novāri olas cieti, ļauj tām atdzist, tad nolobi. Saliec 1l burkā.

2. Nelielā katliņā sajauc etiķi, ūdeni, cukuru, sāli un garšvielas. Vislabāk šim gadījumam derēs krustnagliņu, graudu piparu, lauru lapu un čili pipara maisījums. Uzvāri marinādi, pēc tam vāri to vēl 10 minūtes.

3. Marināde tūdaļ jālej burkā un blīvi jāaizskrūvē vāciņš. Gan burkai, gan vākam ir jānosterilizē.

Kad burka atdzisusi, to liek ledusskapī. Lai olas labi piesātinās ar marinādi, tās marināde jānotur aptuveni nedēļu.

Pasniedz galdā šādas olas ar mājas sausiņiem vai čipsiem.

Īpašās ķīniešu garšvielas, tādas kā fenhelis, sičuanas pipari, krustnagliņas un kanēlis ļaus tev pagatavot marinētas olas aziātu gaumē

Marinētas olas ķīniešu gaumē

Sastāvdaļas:

12 vistu olas

1 tējkarote Ķīnas tējas

3 ēdamkarotes sojas mērces

1 ēdamkarote apelsīnu sulas

1 tējkarote ķīniešu garšvielu

0,5 tējkarotes jūras sāls

1 tējkarote brūnā cukura

Pagatavošana:

1. Katliņā ielej aukstu ūdeni. Uzvāri to un vāri olas uz nelielas uguns 5 minūtes.

2. Uzmanīgi izņem olas un liec tās aukstā ūdenī. Tad pārsit olu čaumalu tā, lai uz tās veidotos plaisiņas, un atkal liec katlā.

3. Katlā ielej 1l ūdens un uzvāri. Atsevišķā katliņā sajauc marinādes sastāvdaļas un pievieno maisījumu vārošajam ūdenim. Vāri olas vēl 7 minūtes.

4. Olas neizņem, kamēr marināde nav atdzisusi. Tad liec tās ledusskapī uz nakti.

5. Olas lobi pirms pasniegšanas galdā. Tu pamanīsi, ka uz tām izveidojies skaists tīmeklīša veidā.

Marinētas olas pjemontiešu gaumē

Sastāvdaļas:

15 paipalu olas

10 pētersīļu zariņi

1 čili pipars

4 daiviņas ķiploka

125 ml tomātu sulas

100 g ķilavu

125 ml saulespuķu eļļas

10 g sāls

40 ml ābolu etiķa

Pagatavošana:

1. Novāri un nolobi paipalu olas

2. Sasmalcini pētersīļus, pievieno smalki sagrieztu čili piparu un sasmalcinātus ķiplokus. Samaisi visu un pievieno vēl sasmalcinātas ķilavas, pielej tomātu sulu un eļļu. Pievieno vēl etiķi un sāli.

3. Olas liec 1 litra burkā, pārlej ar marinādi un aizskrūvē vāku.

Marinētas olas ir visai neparasta uzkoda, ar kuru vari pārsteigt savus viesus. Vīriešiem tāda noteikti patiks!

Kāpēc vajag marinēt olas etiķī. Omīte man šo iemācīja was last modified: augusts 14th, 2021 by administrator
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Kāpēc mēs nevaram gulēt bez segas pat karstumā
Nākamais raksts
Mana omīte atklāj, kā pagatavot kukurūzu, lai tā būtu salda un mīksta

Citi lasīja

Ar ko piebarot naudas koku: 4 tautas...

04/03/2020

Ko darīt ar plūmi pavasarī, lai katrs...

02/04/2021

25 pārbaudīti veidi, kā tikt vaļā no...

28/06/2020

Smaržas, kas uzbudina vīrieti

08/05/2017

Izgudrojumi mājai, ar kuriem dzīve kļūs vieglāka...

31/01/2020

27 sludinājumu portālu alternatīvas, kuras varētu būt...

04/08/2017

Kā pareizi un kad sagādāt svētīto ūdeni,...

02/02/2021

Vienīgais dzēriens, kurš spējīgs atbrīvot no taukiem...

25/03/2019

SVARĪGI topošām un esošām māmiņām!!! Izlasi pati...

20/04/2018

Izmēģināju jauno metodi orhideju krāšņai ziedēšanai. Pēc...

08/10/2020

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Sālītu gurķu recepte ziemai

  • Kāpēc karaliskais plūmju ievārījums atgādina mīkstu marmelādi un sabiezē burkās

  • Gatavosim “Tomātu kobru”: asdoņdesmito gadu mājsaimnieču populārākā konservēšanas recepte!

Jaunākais

  • Mana omīte atklāj, kāpēc tualetes ūdens tvertnē jālej veļas kondicionieris

  • Lai telefonu remonts ietu secen jeb kā pareizi lādēt telefonu

  • Izdomāju, kā pareizi kopt vijolītes, lai tās ziedētu ilgi un kupli. Draudzenes prasa izskaidrot

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter

@2017 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top