To, ka latvieši ir kartupeļu ēdāju tauta, zina visi, arī ārzemnieki. Vārīti kartupeļi, cepti kartupeļi, kartupeļu biezputra, kartupeļu pankūkas ir tikai daži no variantiem kā pagatavot kartupeļus. Un varētu šķist, kam gan negaršo kartupeļi? Vismaz viens no šiem veidiem…
Šīs kartupeļu rozītes cep mafinu jeb kēksiņu formā, īpaši piemērota ir silikona formiņa, jo no tās kartupeļu rozītes ir ļoti viegli dabūt ārā. Ar lielo karoti, no apakšas tos vienkārši izceļ un noliek uz šķīvja.
SASTĀVDAĻAS
Nomizoti kartupeļi (piemērotākie būs mazie vai vidējie kartupeļi), aptuveni ½ – 1 kartupelis uz 1 mafina formiņu.
Eļļa
Garšvielas pēc izvēles
PAGATAVOŠANA
Iesilda cepeškrāsni līdz 190’C grādiem.
Kartupeļus ar mandolīnu vai platu mizojamo nazi sagriež plānās šķēlītēs. Es izmantoju Tupperware plato mizojamo nazi, kas ir īpaši paredzēts dārzeņu griešanai).
Liek lielā bļodā, uzlej eļļu un uzber garšvielas pēc izvēles.
Ar rokām visu samaisa un liek kēksiņu formā. Lielākās šķēlītes apakšā, lai veidojas pamats un mazākās pa virsu. Es lieku tā, ka dažas kārtas ir arī ārā no formiņas, jo cepoties kartupeļi saplok un rozītes paliek mazākas. Pa virsu uzkaisa smaržīgos piparus.
Cep 50-60 minūtes, kamēr kartupeļu maliņas ir brūnas un kraukšķīgas.
Šīs kartupeļu rozītes var būt gan kā piedeva, gan našķis, kuru pasniedz ar piedevām pēc izvēles – svaigi dārzeņi, mērcītes, humuss, utt.
Avots: http://www.slowyogalife.com