Gala rezultāts par slinkumu izskatās tā: nopirki veikalā malto gaļu kotletēm, sagatavoji pēc visiem ideālajiem parametriem, bet tā izplūst. Ar mājas malto gaļu tā nekad nenotika. Bet neies taču izmest produktu! Izglābt situāciju var pievienojot masai vienu no pieciem iebiezinātājiem.
Lai maltās gaļas masa kotletēm nebūtu par šķidru, vecmāmiņa vienmēr pievienoja tai maizes mīkstumu. Bet man personīgi tādas kotletes negaršoja, tās bija pārāk cietas, gaļas garšu varēja just tikai nedaudz. Atjaunot šķidru maltās gaļas masu, neietekmējot tās garšu, var pievienojot kādu no sekojošajām piedevām.
Ko pievienot maltās gaļas masai, lai tā nebūtu par šķidru.
1. Kad manna gaļas masā piebriedīs, tā uzņems daļu no liekā ūdens. Tāpēc pievienojiet sauju vai pat divas mannu, visu labi samaisiet un ļaujiet nostāvēties 20 minūtes.
2. Rīvmaize.
Tāpat kā manna, arī rīvmaize uzņems lieko šķidrumu, pat vēl vairāk. Nevajag pievienot rīvmaizi daudz, jo citādi tā nomāks gaļas garšu.
3. Kartupeļu cieti. Šķidrajai maltās gaļas masai pievieno 2-3 ēdamkarotes kartupeļu cietes. Ciete ir lielisks palīgs šajā jautājumā. Tā momentā padarīs maltās gaļas masu stingrāku, neietekmējot tās garšu.
Tomēr tas vēl nav viss. Ir vēl viena svarīga nianse, kas ir jāņem vērā.
Ej uz nākamo lapu un lasi turpinājumu!