Reizēm lodīte vaniļas saldējuma ir labāka par vislabāko konfekšu kārbu. Grūti atrast cilvēku, kuram negaršotu saldējums, īpaši vasarā, un sevišķi kvalitatīvs. Tikai kur gan meklēt to garšīgo saldējumu? Par to, ka iepakojumos tiek pārdots surogāts ar kaudzi dažādu piedevu, šaubu nav – pietiek vien paskatīties uz sastāvu. Bet kā būtu ar saldējumu no jogurta?
Šoreiz pastāstīsim par saldējuma gatavošanu no jogurta. Tiksim skaidrībā, kāda ir starpība starp ierasto saldējumu un tagad moderno frogurtu (sasaldētu jogurtu, froijo). Pirmkārt jau sastāvs: jogurtā ir vairāk kalcija, probiotiķu, proteīna un citu vērtīgu sastāvdaļu. Otrkārt, tajā ir daudz mazāk kaloriju.
Svarīga ir arī produkta pieejamība. Jogurts sanāk lētāk gan pagatavošanā, gan pirkšanā. Un arī atrast to ir vieglāk, nekā patiešām treknu saldo krējumu. Tāpat kā saldējuma, tā arī šī deserta pagatavošanai būs nepieciešamas pavisam nedaudzas sastāvdaļas. Piedāvājam 5 dažādas garšas.
Saldēta jogurta recepte
Lai pagatavotu vienu porciju tīra frogurta jums vajadzēs tikai saputot jogurtu ar medu un ielikt masu saldētavā. Vienai porcijai jogurta bez piedevām vajadzēs:
150 g jogurta
2 ēdamkarotes medus
3 ēdamkarotes citronu sulas
Zemeņu saldētais jogurts
Ņemiet zemenes un jogurtu attiecībā 50:50. Zemenēm jābūt saldētām. Saputojiet tās ar jogurtu, medu un citronu sulu (1 ēdamkaroti) līdz krēmveida konsistencei. Gatavs! Nu tik jāliek saldētavā un jāsasaldē (ne mazāk kā uz sešām stundām, bet labāk uz nakti).
Jogurta saldējums ar tropisko augļu garšu
Ananasa un kokosa apvienojums iekaros jebkuru eksotikas cienītāju, Ņemiet vienādās attiecībās jogurtu un ananasa gabaliņus (pa 70 gramiem katra produkta) un saputojiet to visu kopā ar medu (1 ēdamkarote) un citronu sulu (viena pilna tējkarote. Ananasā ir gana daudz skābumiņa, tāpēc uzmanīgi.
Pēc tam pievienojiet kokosa skaidiņas. Skaidiņas pirms pievienošanas var nedaudz apgrauzdēt. Aukstais deserts gatavs!
Šokolādes – banānu jogurta saldējums
Ņemiet 100 gramus sasaldētu banāna gabaliņu, pievienojiet tiem 70 g jogurta, 1 ēdamkaroti kakao pulvera, 1 ēdamkaroti medus un sakuliet līdz šokolādes uzpūteņa konsistencei. Piepilinot pilīti vaniļas ekstrakta, padarīsiet saldējumu maigāku un aromātiskāku.
Jogurta saldējums no mango un laima
Ja jums palaimējies trast gatavu mango, jūs varat uzlabot tā garšu, pievienojot to mājas saldējumam. Ņemiet 100 g sasaldēta mango mīkstuma, 100 g jogurta, 1-2 ēdamkarotes medus un 1,5 ēdamkarotes laima (vai citrona) sulas. Sakuliet visu blenderī un jau gatavam desertam pierīvējiet citrusa miziņu.
Krējuma saldējums no jogurta.
Nekādu augļu! Tāpēc jogurtu vajadzēs vairāk. Ņemiet 150 gramus jogurta, piejauciet tam klāt 50-70 saldkrējuma siera, pievienojiet 1 ēdamkaroti medus un 1 tējkaroti vaniļas ekstrakta, Pāris minūtes kuliet, tūlīt pēc tam jogurta desertu jāsasaldē. Šim jogurtam dekorēšanai labi noderēs sīkas krāsainas konfektītes (kādas izmanto dekorējot tortes).
Medus vajadzīgs ne tikai saldumam. Lieta tāda, ka cukurs šķidrā veidā kavē lielo ledus kristāliņu kavēšanos. Tāpēc frogurts sanāk mīksts un viendabīgs, tāpat kā saldējums. Pie tam šāds deserts ar medu ir patiešām diētisks. Iesakām nogaršot katru no šīm garšām, nesatraucoties par savu figūru.