Katrā virtuvē ir rīve. Agrāk tās bija četrkantainas lielas rīves, tās bija ērtas. Katrā malā bija dažāda lieluma un formas atveres. Tāds virtuves inventārs ir populārs arī šodien. Lai cik tas dīvaini neliktos, bet ne visi zina, kā izmantot rīvi.
Rīvi izmanto cieto produktu, augļu un dārzeņu smalcināšanai. Lai arī šodien šim nolūkam labāk izmantot virtuves kombainu, taču vismaz vienai rīvei vajadzētu būt pa rokai. Būtu muļķīgi maza siera gabaliņa vai viena ābola dēļ izmantot virtuves kombainu.
Atklāsim visas rīves iespējas.
Kā pareizi lietot rīvi
Ir vairāki rīvju veidi. Lai pilnvērtīgi izmantotu šo vērtīgo izgudrojumu, ir jāzina, kam paredzēta katra rīves puse.
Sāksim ar universālo variantu ar lielām atverēm rīves virsmā. Šī rīves puse paredzēta dārzeņu smalcināšanai zupām vai siera sarīvēšanai picai. Vēl ar to ērti sarīvēt sviestu, ja nepieciešams to padarīt mīkstu.
Rīve ar vidēja lieluma atverēm paredzēta, ja nepieciešams produktu sasmalcināt smalkāk. Var sarīvēt arī šokolādi desertu dekorēšanai. Mīkstāki produkti rīvējot ar šo rīvi pārtaps putrā, ja spiedīsiet pārāk stipri. Šīs rīves diametrs lieliski derēs kartupeļu rīvēšanai kartupeļu pankūkām.
Ar standarta rīvēm viss saprotams. Vairāk jautājumu rodas par rīves malu, kurā ir atverītes ar mazām atverītēm. To izmanto augļu un dārzeņu biezeņu gatavošanai.
Tā der sauso produktu (kanēļa standziņu, riekstu) rīvēšanai, ingvera rīvēšanai, citrona miziņas norīvēšanai.
Vēl ar to var notīrīt zivīm zvīņas. Tiesa, šādu paņēmienu izmanto reti, jo pēc tam ir grūti iztīrīt pašu rīvi. Tīrīt rīvi labāk no iekšpuses. Paņemiet vecu zobu birsti, uzlieciet uz tās mazgājamo līdzekli un tīriet rīvi. Pēc tam vienkārši noskalojiet rīvi zem tekoša ūdens.
Visretāk tiek izmantota rīve ar garenām atverēm. Un velti. Pateicoties tai, jūs varat sagriezt jebkuru produktu vienāda biezuma šķēlītēs. Tas ir ideāls palīgs kartupeļu čipsu gatavošanai, vai dārzeņu ēdienu gatavošanai. Starp citu, ar to arī sagriezt kāpostus zupai vai salātiem būs vieglāk par vieglu.
Virtuves rīve kļūs par neaizstājamu palīgu jūsu kulinārijas eksperimentiem. Ja zināsiet, kā to pareizi lietot, rīve aizstās nazi un dārgo tehniku. Tikai viens virtuves rīks spēs tikt galā ar daudziem uzdevumiem. Tagad virtuves kombains ilgi stāvēs stūrī. Kam tu izmanto rīvi?