Kas tev traucē pagatavot vinegretu, ja tev mājās ir visi nepieciešamie produkti? Iespējams, ka tev negribas uzmanīt dārzeņus, kuri jāizņem no katla ātrāk, nekā bietes. Šodien pastāstīsim par vienkāršu veidu, kā vārīt visus dārzeņus, ieskaitot arī bietes, tikai 10 minūtēs.
Kā vārīt dārzeņus
Tev vajadzēs:
Dārzeņus
Polietilēna maisiņus
Mikroviļņu krāsniņu
Ūdeni
1. Kārtīgi nomazgā dārzeņus un ieliec tos polietilēna maisiņā. Ja vēlies vārīt bietes, burkānus un kartupeļus visus uzreiz, liec tos atsevišķos maisiņos.
2. Katrā maisiņā ielej pa 100 ml ūdens uz aizsien maisiņus. Virspusē izveido dažus caurumiņus ar zobu kociņiem, lai maisiņi nepārplīst.
3. Liec maisiņus ar dārzeņiem uz piemērota lieluma šķīvja un liec to mikroviļņu krāsniņā. Dārzeņi jāvāra 10 minūtes krāsns maksimālajā režīmā. Bietes ieteicams gatavot atsevišķi, jo tām vajadzēs par dažām minūtēm mazāk. Burkānus un kartupeļus var vārīt kopā.
4. Pārbaudi dārzeņu gatavību ar zobu kociņu.
Tāda vārīšanas veida priekšrocība ir ne tikai laika ekonomijā, bet arī, ka dārzeņi paliek sulīgi un saglabā piesātināto garšu. Katlā vārītie zaudē daudz vairāk vitamīnu, nekā tie, kas gatavoti maisiņos.
Un mazgāt vajadzēs tikai vienu šķīvi. Atā, netīrie katliņi!