Gurķus marinē dažādi. Klasiskajā variantā tos aplej ar marinādi, kurai pievienotas dažādas garšvielas un garšaugi. Bet mēs mēģināsim šai dažādībai pievienot jāņogas.
Tās piedos gurķiem īpašu skābeni asu garšu un papildinās marinādi ar vitamīniem. Pēc tam to varēs dzert kā zāles pa glāzei dienā.
Recepte
Sastāvdaļas:
600 g gurķu
2 daiviņas ķiploka
1 sīpols
1,5 glāzes jāņogu
3 pipargraudi
3 krustnagliņas
1 litrs ūdens
1 ēdamkarote cukura
2,5 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana:
1. Nomazgā gurķus, pārlej tiem pāri aukstu ūdeni un atstāj uz 3 stundām.
2. Burkas apakšā liec jāņogu lapas, ķiplokus, sīpola gredzenus. Tad blīvi liec gurķus. Negriez tos un nenogriez galiņus.
3. Tukšajās vietās starp gurķiem saber nomazgātas jāņogas.
4. Lej burkā vārošu ūdeni, pēc desmit minūtēm lej ūdeni katliņā. Pievieno sāli, cukuru, piparus, krustnagliņas un uzvāri. Lej marinādi atpakaļ burkā un aizvāko to.
5. Burku apgāz otrādi. Nākamajā dienā, kad burka atdzisusi, liec to tumšā vietā.
Burkas var arī sterilizēt 10 minūtes.