Pat ja tev ir mikroviļņu krāsns – tas nenozīmē, ka visu par to zini. Pārbaudīsim?
Uzsildīšana
• Makaronus un griķus vajadzētu sildīt, pārklājot ar salveti. Tā tie nesakaltīs.
• Lai pica nekļūtu kā no gumijas, blakus mikroviļņu krāsnī jāieliek ūdens glāze.
• Lai karstmaizes sanāktu ideālas, tās jāliek šķīvja malās, ne centrā.
Atdzīvinām garšvielas un garšaugus
Ja garšvielas ilgstoši atrodas iepakojumā un ir zaudējušas daļu sava aromāta, izberam uz šķīvja, liekam mikroviļņu krāsnī uz 15 sekundēm, uzsildām. Un uzreiz pievienojam ēdienam.
Apvītušās dilles, pētersīļus un baziliku var izmantot tālāk, ja uzliek garšaugus uz dvieļa, izžāvēt mikroviļņu krāsnī. Pēc tam var sagriezt, sabērt burciņās.
Reanimējam maizi
Sakaltušu maizi var pataisīt „svaigu”, ja ietīt to mitrā dvielī un uzsildīt mikroviļņu krāsnī 10 sekundes.
TURPINĀJUMU LASIET NĀKAMAJĀ LAPĀ: