Apzied šo grandiozo itāļu kūku ar krēmīgu šokolādi un būsi pagatavojusi īstu šedevru!
Sastāvdaļas:
- 250 g istabas temperatūras sviesta;
- 220 g cukura;
- 1 tējkarote vaiļas (vislabāk pasta);
- 3 olas;
- 300 g sijātu miltu;
- 125 ml piena;
- 1 tējakrote kakao pulvera;
- 1 tējakrote piena;
- Rozā pārtikas krāsviela.
Šokolādes krēmam:
- 170 g sviesta;
- 320 g cukura;
- 2 tējkarotes kakao pulvera;
- 2 tējakrotes piena.
Pagatavošana
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Cepšanai vispiemērotākā būs cepamā forma vai stikla trauks, kuram ir 20 cm augstas malas, tad izklāj to ar cepamo papīru.
Ar mikseri sakuļ sviestu, cukuru un vaniļas pastu, tad pievieno olas, miltus, pienu līdz veidojas viendabīga masa. Sadali masu trijās daļās (izlej 3 bļodās). Vienai no bļodām pievieno kakao pulveri un mazliet piena, tāpat izdari ar otru bļodu un rozā pārtikas krāsvielu. Tad pa segmentiem cepamajā formā lej mīklas sākotnēji atdalot tās ar lāpstiņu vai noapaļotu nazi.
Cep cepeškrāsnī aptuveni 1 stundu un atdzesē.
Šokolādes krēma pagtavošanai liec bļodā sviestu, cukuru, kakao pulveri un pienu un ar mikseri iegūst krēmīgas konsistences masu.
Apziediet kūku ar šokolādes kēmu un itāļu brīnumgardā kūka gatava!