manaOga.lv
  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Aktuāli
Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi...
Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem
Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?
Visu Laiku Populārākās Reklāmas
Veiciniet Savu Radošumu: Padomi Inovatīvu Ideju Rosināšanai
Populārākās e-sports spēles pasaulē
Populārākie Izklaides Veidi Mūsdienās
Kazino dīleru apslēptā valoda – dažādi signāli un...
Draudzene no Spānijas atklāj, kā pareizi taisīt čurros...
Citādāk vairs netaisu: kā vienkārši uztaisīt kārtaino mīklu....

manaOga.lv

  • Latvijā
  • Izklaide
  • Pasaulē
  • Padomi
  • Attiecības
  • Veselība
  • Ģimene
  • Receptes
  • Skaistums
Receptes

Nepārspējami gardā medus kūka – ciemiņi būs sajūsmā!

Autors: Oga 24/11/2017

Sastāvdaļas

Biskvītam:

Olas – 3 gab.
Cukurs – 1 glāze
Medus – 1 glāze
Soda – 2 strīķētas tējkarotes
Milti – 3 glāzes

Krēms:

Skābais krējums – 1 l
Cukurs – 1 glāze
Rums – 1 ēdk.
Želatīns – 1 pac.
Ūdens – ½ glāze

Brūkleņu ievārījums:

Citrons – gab.
Cukurs – 5 ēdamkarotes
Ūdens – 2/3 glāze
Brūkleņu ievārījums
Grauzdēti rieksti

 

Pagatavošana

Biskvīts:

Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, pieliek medu, samaisa, tad pievieno sodu un miltus. Visu samaisa viendabīgā masā.
½ mīklas liek ietaukotā, ar miltiem apbērtā kūkas pannā. Cep apm. 10 – 15 min. Kamēr biskvīts nav pacēlies, apbrūnējis, plīti vaļā nevērt – lai biskvīts nesakristos.
Kad biskvīts gatavs, ņem ārā no plīts un atdzesē. Liek cepties otru biskvīta daļu. Mīkla iepriekš noteikti vēlreiz jāapmaisa.

Krēms:

Saputo skābo krējumu ar cukuru, rumu.
Ūdenī uzbriedina želatīnu. Tad to iejauc krēma masā un liek aukstumā, lai atdziest un savelkas.
Rums labi sader ar medu.

Brūkleņu ievārījums:

visas sastāvdaļas sajauc kopā.

Kūkas veidošana:

Atdzesētu biskvītu sagriež plāksnēs. Ja kūku vēlas ēst jau tajā pašā vakarā, turklāt sulīgu, katru tās kārtu apslaka ar iepriekš sagatavotu citrona sulu.
Tad veido kūku. Virs 1. biskvīta liek brūkleņu ievārījumu, tad skābā krējuma krēmu. Virsū liek vēl vienu biskvīta kārtu, tad liek vien krēmu, atkal – biskvītu, virsū –brūkleņu ievārījumu un krēmu. Tad liek virsū pēdējo biskvītu, beigās kūku pārklāj ar krēmu. Visu kūku apber ar grauzdētiem riekstiem.
Tad kūku liek vēsā vietā ievilkties.

Avots: gardezi.lv

Nepārspējami gardā medus kūka – ciemiņi būs sajūsmā! was last modified: 24 novembris, 2017 by Oga
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Iepriekšējais raksts
Fiksais deserts: Grilēti zefīri ar mango
Nākamais raksts
Ziemassvētku apburošā piparkūku siera torte

Citi lasīja

Kāpostu tīteņi cepeškrāsnī. Recepte no Aizkarpatiem, kas...

24/11/2017

Īsts mājas zefīrs. Dievīgi garšīgs!

17/09/2018

Īsts ukraiņu borščs ar slepeno sastāvdaļu

26/01/2019

Krēms “Slapjais bezē”

17/12/2018

Svaigā avokado kūka

15/11/2017

5 minūšu pagatavošana, 2 stundas ledusskapī un...

15/11/2017

Tagad šo pīrāgu cepu katru svētdienu! Vajadzīgi...

28/09/2018

Gaisīgs šokolādes – biezpiena muss, kas nekaitē...

07/03/2019

Kondensētais piens ar cukuru – tikai 15...

06/12/2017

Jogurta torte, kas nav jācep. Ciemiņi sajūsmā...

02/09/2018

Seko mums

Oga




Populārākais

  • Kā pareizi pagatavot ķiploku ziemai dažās minūtēs. Našķēties varēsi pēc tam veselu gadu

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Vecmāmiņa man parādīja, kā ātri un viegli noadīt istabas čībiņas. Tagad visem tādas taisu

Jaunākais

  • Izklaide un Iespējas Online Kazino – Spēles, Bonusi un Vairāk

  • Kā Organizēt Privātas Sporta Likmju Spēles ar Draugiem

  • Kā Atpazīt Un Izvairīties No Viltus Ziņām?

Citāts

Citāts ir burtisks izraksts no kāda teksta vai precīzi atkārtoti kādas personas vārdi.

Follow Me

Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • Par mums un kontakti

@2023 - ManaOga.lv Informācijai ir izziņas raksturs, un tai nav juridiska spēka. ManaOga.lv neuzņemas atbildību par darbībām vai lēmumiem, kas balstīti uz saņemto informāciju. ManaOga.lv publicētās informācijas tālākizmantošanas gadījumos atsauce ar pilnu saiti ir obligāta.


Back To Top