Vistu šķilvīši ir lētais produkts, tomēr tas var greznot pat jebkuru galdu.
Jums vajadzēs:
* 800-900 g vistu šķilvīšus;
* 50 g rafinētas augu eļļas;
* 2-3 karotes sojas mērces;
* 2-3 lielus sīpolus;
* nelielu galviņu ķiploka;
* 1 karoti 9% etiķa;
* ½ tējakaroti sāls un tikpat daudz cukura ;
* dilles;
* maltus melnos piparus pēc garšas.
Novāriet šķilvīšus pasālītā ūdenī, iepriekš nomazgājot zem tekoša ūdens. Ja pērkat saldētus šķilvīšus, ļaujiet tiem pilnībā atkust. Kad šķilvīši izvārīti, atdzesējiet tos un sagrieziet salmiņos. Sīpolu gredzenus aplejiet ar etiķi un atstāiet marinēties uz pusstundu.
Ķiplokus un zaļumus sakapājiet ar nazi. No bļodas ar sīpoliem nolejiet etiķi un pievienojiet tam dilles un ķiplokus. Visu masu aplejiet ar sojas mērci un eļļu. Labi samaisiet un lieciet ledusskapī uz vairākām stundām. Ja ir iespēja, turiet šķilvīšus ledusskapī visu nakti. Uzkoda var būt gan kā atsevišķs ēdiens, gan arī kā pamats gaļas salātiem.