Ar citrona sulu
Restorāna “Ostas skati” šefpavāra Rūdolfa Šteinberga receptes
3 gurķi
1 ķiploka daiviņa
Šķipsna sāls
Naža gals cukura
⅓ tējkarotes citrona sulas
Dilles
Lai tiktu pie viegli sālītiem gurķīšiem, tos sagriež gareniski, liek bļodā, pārklāj ar dillēm (lai no tām ātrāk izdalītos sula, dilles sadauza ar naža trulo pusi), uzspiež ķiploku, uzslaka citrona sulu, uzbārsta sāli un cukuru. Pēc 10–15 minūtēm gurķus var celt galdā.
! Šādi pagatavotus gurķus nevar ilgi uzglabāt, jo dārzenis atsulojas un kļūst mīksts.
Ar gāzēto ūdeni
Neliela izmēra gurķīši
Ķiploki
Dilles
Sāls
Gāzēts minerālūdens
Mārrutku, upeņu vai ķiršu lapas – pēc izvēles
Gurķīšus nomazgā un nogriež abus galus. Ķiplokus notīra un daiviņas sagriež šķēlītēs. Traukā bagātīgi ieklāj dilles, mārrutku, upeņu vai ķiršu lapas, tad kārto gurķus. Ja vieta ļauj, liek vairākas zaļumu, ķiploku un gurķu kārtas.
Atsevišķā traukā minerālūdeni samaisa ar sāli (1 l ūdens pievieno 2–3 ēdamkarotes rupjā galda sāls) un uzlej gurķiem. Pēc 10–12 stundām mazsālītos gurķīšus var celt galdā. Tie šādā marinādē saglabā savu garšu un ir kraukšķīgi.
! Jāapēd divu dienu laikā, jo pēc tam vairs nebūs garšīgi.
Avots: feini.lv